GraSpAc

GraSpAc staat voor Gratis Spellen Actie.

Dit initiatief is opgestart door de Belgische collega’s van de Forum Federatie, afdeling Mortsel. Zij houden grote inzamelingen waar mensen hun oude (bord) spellen naar toe kunnen brengen. Mochten de spellen onvolledig zijn proberen ze deze met de steun van verschillende uitgevers weer volledig te krijgen. Soms moeten ze daarbij ook een spel opofferen om zo van twee dezelfde spellen weer één goed spel te maken. Alle volledige spellen worden dan aan verschillende organisaties geschonken die met kansarme jongeren werken.

Iedereen kan deze actie op verschillende manieren steunen. Je kan je “oude” spellen bij hen inleveren, maar ze zoeken soms ook nog naar specifieke spelonderdelen om de spellen weer volledig te maken. Alle spellen en onderdelen kunnen ingeleverd worden op spellenavonden van verschillende verenigingen. Daarnaast hebben ze ook al elk jaar een inzamelpunt op Spel in Broechem. Dit jaar komt er nog een punt bij in Nederland. Tijdens het Spellenspektakel kan je ook je spellen inleveren.

Heb je veel spellen die je wil schenken, of wil je deze actie op een andere manier steunen kan je op hun website meer informatie en contactgegevens terug vinden. Of bezoek en ‘like’ hun facebookpagina.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice