Pieters Top 10 meest gespeelde spellen van 2012

Aan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2012. Dit is de Top 10 van Pieter.

Het is niet helemaal een top tien, maar een top vijf met een hoop gedeelde plaatsen.

  1. De nummer één staat op eenzame hoogte met eenendertig potjes. Fluxx is de ‘winnaar’ met als grote reden dat dit het enige spel was dat mijn familie graag speelde tijdens de vakantie in Oostenrijk, elke avond enkele keren en dat een week lang. Niet dat ik het erg vond om deze mee te spelen. Dit is ook zo’n spel dat best lang kan duren, maar het kan ook op tien minuten gespeeld zijn.
  2. De nummer twee, staat met acht keer gespeeld alleen:
    Dobble is een klein kaartspelletje maar met vijf verschillende varianten in de doos. Reden dat het zo vaak op tafel kwam: als je nog ergens tien minuten tijd heb, heb je zo dit spel gespeeld. Als je verliest wil je snel nog een potje spelen om te bewijzen dat het ook anders kan.
  3. Nummer drie is een gedeelde plaats: Het Dorp, King of Tokyo en Love Letter. Dit zijn drie verschillende spellen. Het Dorp is een mooi worker-plcement spel, waar je de hele avond rustig voor kan gaan zitten. King of Tokyo, kan lang duren, maar als je de nodig pech hebt, is het voor je ook zo voorbij. Love Letter is duurt per rondje maar enkele minuten. Deze laatste was volgens mij wel de hit van 2012 tijdens Spiel in Essen. Je hebt hele hoop plezier voor een paar euro.
  4. De nummer vier gaat naar de volgende spellen: Escape, Gesjaakt, Jungle Speed en Last Will heb ik allemaal zes keer gespeeld het afgelopen jaar. Ook hier is de mix weer duidelijk zichtbaar. Last Will krijgt uit dit lijstje mijn voorkeur. Van deze vier spellen is dit het enige echte bordspel, daarmee bedoel ik dat het he enige avondvullende spel is. Jungle Speed en Gesjaakt zijn twee korte spellen die makkelijk tussendoor kunnen. Escape is dan weer even iets heel anders. Het is een echte race tegen de klok van tien minuten. Dus ook een mooi tussendoorspel, maar het neemt zeker de ruimte van een echt bordspel in beslag.
  5. Op nummer vijf staan: Helvetia, Vrijdag, Fortuna, Dice Town, Quebec en Courtier stonden elk vijf keer op de agenda afgelopen jaar. Het is een mix tussen nieuwe en wat oudere spellen. Uit deze vijf spellen gaat mijn persoonlijke voorkeur het meeste uit naar Helvetia. Zowel het thema als het spelmechanisme spreken mij het meeste aan. Hoewel Quebec toch ook erg in de buurt komt. Dice Town is een ideaal partyspel voor mij. Simpele regels en een hele hoop plezier. Courtier is een leuke ontdekking van Spiel 2012.

In 2012 heb ik tot op vandaag, 377 spellen gespeeld, dus ik zit ruim boven één spel per dag. Ik moet hier voor de eerlijkheid wel bij zeggen dat er ook uitbreidingen bij zitten die samen met een basisspel gespeeld moeten worden. Zonder deze uitbreidingen kom ik op 344 spellen. Dus net geen één spel per dag. De maand december is gelukkig nog niet voorbij, dus aan dat aantal kan nog gewerkt worden.

Naar volgend jaar toe kan ik alleen maar zeggen dat ik voor mezelf ga proberen deze trend voort te zetten. Deze levensstijl van spellen spelen ten koste van tv-kijken bevalt me namelijk prima.

Wil jij ook je Top 10 meest gespeelde spellen van 2012 presenteren? Stuur dan een e-mail naar webmaster@rollthedice.nl.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

3 gedachten aan “Pieters Top 10 meest gespeelde spellen van 2012”

  1. Ik durf het bijna niet te zeggen maar mijn meest gespeelde spelletje dit jaar zal waarschijnlijk Lego City Alarm zijn. Mijn zoontje vind het geweldig. Daarna komt overigens Escape from the cursed temple. Ik ga komend jaar proberen om het eens een heel jaar bij te houden. Ik ben nu pas in juli begonnen. Dus onze vakantiespellen zitten er niet bij.

    1. Mocht je over het afgelopen jaar toch nog een verslag willen maken, mag je dit gerust doen en naar mijn doormailen!

Reacties zijn gesloten.