Roll The Dice Top 10 dobbelspellen

Roll The Dice presenteert de top 10 dobbelspellen. Dit zijn spellen waarin dobbelstenen de hoofdrol spelen. Dobbelstenen zijn er in alle maten: d4, d6, d8, d10, d12, d20, d30, d100 en nog meer. De bekende kubusvormige dobbelsteen wordt d6 genoemd en dat staat voor dobbelsteen met 6 zijden. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond en spellenzondag hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van vierendertig schietspellen. Deze keer zijn er vierentwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 dobbelspellen:

1 King of Tokyo I’m the King of the world
 2 Perudo / Bluff Da’s bluff
 3 Stenen Tijdperk Tuurlijk steen kan je ook eten
 4 Dice Town Een gokje wagen in het wilde westen
 5 Escape: The Curse of the Temple Rennen, Rennen, Rennen!
 6 Elder Sign Samen dobbelen tegen Cthulhu
7 Risk Strategisch je tegenstanders opzij dobbelen
 8 Regenwormen En ze leren er ook nog van rekenen
 9 De Kolonisten van Catan: Het Dobbelspel Schapen dobbelen
 10 Kingsburg Vijf jaar lang

king-of-tokyo-boxKing of Tokyo staat niet geheel onverwacht bovenaan. Het wordt (op een redelijke afstand) gevolgd door Perudo en Bluff. Op het stemformulier stonden deze apart vermeld, maar voor de rangorde heb ik ze bij elkaar geteld. Het redelijke nieuwe Escape heeft ook een mooi plekje gevonden in het midden van de lijst. Elder Sign vind ik een opvallende in de lijst omdat ik denk dat niet veel mensen die gespeeld hebben. Waarschijnlijk hebben een aantal fans hem een hoge plek gegeven. De goude oude Risk heeft het ook nog gehaald. Formula Dé, Yahtzee en Quarriors! hebben de Top 10 net niet gehaald.

Gemiddeld hadden de stemmers 16 van de 34 (dat is 47%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 30. Stef was de beste nominator met zeven van zijn genomineerde spellen in de Top 10.

 

3 gedachten aan “Roll The Dice Top 10 dobbelspellen”

  1. Boven de lijst staat schietspellen.
    Volgens mij moet dit dobbelspellen zijn.

    Groet Jan

  2. Ik begin slordig te worden merk ik.

    Maar wat me ook opvalt is dat alle spellen in deze Top 10 alleen maar zeszijdige dobbelstenen gebruiken.

Reacties zijn gesloten.