Roll The Dice Top 10 transportspellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 transportspellen. Dit zijn spellen met een vervoer- en transportthema, zoals de spellen van het themaplein Vervoer & Transport op Zuiderspel 2010. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond en spellenzondag hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van dertig transportspellen. Deze keer zijn er achtentwintig stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 transportspellen:

1 Ticket to Ride Gateway game nr. 2.
 2 Trans America Zit ik al aan jou vast?
 3 Iguazu Dat was niet verstandiiiiiiiiiii
 4 Age of Steam Met treintjes.
 5 Elfenland Met die laarzen.
 6 Thurn und Taxis Geen taxi’s, maar postkoetsen.
7 Rotterdam Haven besturen.
 8 Galaxy Trucker Alles gaat mis en ik vind het geweldig.
 9 Valdora Hoe lang duurt een beurt? Ongeveer 5 seconden.
 10 Space Dealer Meer real-time dan dit wordt het niet.

Ticket to Ride (doos)Ticket to Ride staat met 87 punten helemaal bovenaan, gevolgd door Trans America ver daaronder met 28 punten. Normaal vermeld ik nooit hoeveel punten de verschillende spellen gekregen hebben, maar nu was het verschil zo extreem dat ik het niet kon laten. Alle overige spellen hebben maximaal drie punten verschil tussen elkaar. Ik vind het verder een goede Top 10 en ik vind het mooi dat Space Dealer nog net op de tiende plaats staat. Metro, Macao, Railways of the World en Chicago Express zijn net niet in de Top 10 gekomen.

Gemiddeld hadden de stemmers 13 van de 30 (dat is 43%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 28. Alle nominatoren waren deze keer even goed met zes van hun genomineerde spellen in de Top 10.