Roll The Dice Top 10 Zuiderspel 2013 spellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 Zuiderspel 2013 spellen. Dit zijn spellen die op Zuiderspel 2013 te spelen waren. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van zevenennegentig spellen. Deze keer zijn er negentien stemformulieren ingevuld.

De Roll The Dice Top 10 Zuiderspel 2013 spellen:

1 7 Wonders Let op je buurman
 2 King of Tokyo Nu moet jij naar Tokyo
 3 Kingdom Builder Elk huisje kan punten opleveren
 4 Love Letter Een enorm goed kaartspel met 16 kaarten
 5 Het Dorp Het leven in Het Drop is moeilijk
 6 Agricola Bhaaaa! Moeeee!
7-9 Finca Nee, dat zijn speelstukken, geen snoepjes
 7-9 Hanabi Hoezo zou ik moeten weten wat ik moet doen?
 7-9 Terra Mystica Graag dichtbij maar liever niet
 10 River Dragons Pas op voor wankele constructies

7 Wonders Box7 Wonders staat stevig bovenaan met wat verder daarachter King of Tokyo, Kingdom Builder en Love Letter. Finca, Hanabi en Terra Mystica staan op een gedeelde zevende, achtste en negende plaats. Het valt me op dat er niet zoveel nieuwe spellen op de lijst staan. Dat komt waarschijnlijk omdat Zuiderspel een brede beurs is. Ik heb in ieder geval twee spelen die ik maar eens moet gaan spelen. Stenen Tijdperk, Cuba, Tzolk’in, Eketorp en Clocks zijn net niet in de Top 10 gekomen.

Gemiddeld hadden de stemmers 34 van de 97 (dat is 35%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 62 (Yeah Pieter!).