Love Letter

Love letter

Spelgegevens

Naam spel Love Letter
Spelbedenker Seiji Kanai
Vormgeving Andrew Hepworth
Jeff Himmelman
Uitgever Alderac Entertainment Group (AEG)
Jaar van uitgave 2012
aantal spelers 2-4 leeftijd 10 tijdsduur 20 minuten
prijs 10,- soort spel Kaartspel, deductie
gewonnen prijzen 2012: Beste spel Japan – kiezers selectie
gewonnen prijzen 2013: Origins Awards: genomineerd beste familiespel

Inleiding

Iedereen gaat op zoek naar de prinses van Tempest om haar een liefdesbrief te geven. Ze zit echter opgesloten in de toren en je moet op elkaar vertrouwen en wantrouwen om als eerste bij de prinses te geraken.

De eerste indruk

Het spel zelf heeft maar weinig inhoud. Zestien kaarten, puntenfiches, vier overzichtskaarten en de spelregels. Dat alles netjes is een mooi zakje. De kaarten zijn stevig. De spelregels zijn zeer duidelijk geschreven, waardoor er weinig of geen interpretatie mogelijk is.

De voorbereiding

Elke speler krijgt een overzichtskaart. Hierop staan alle rollen duidelijk uitgelegd. Alle kaarten worden geschud en elke speler krijgt één kaart die hij mag bekijken. Eén willekeurig getrokken kaart gaat uit het spel de rest van de kaarten vormt de trekstapel. Nu kan het spel beginnen.

Spelverloop

De kaarten
De kaarten

Beginnend met de startspeler moet elke speler een kaart trekken en vervolgens een van de twee kaarten spelen en uitvoeren. Door het uitspelen en uitvoeren van een kaart ga je proberen andere spelers uit te schakelen. Als een speler geen kaart meer op handen heeft ligt hij uit het spel. Als de trekstapel op is gaan alle spelers die nog kaarten op hand hebben vergelijken welk getal er op de kaart staat. De speler met het hoogste getal wint de ronde en krijgt één punt. De speler die als eerste vier punten heeft, wint het spel.

Door het uitspelen van kaarten kan je bijvoorbeeld bij een ander speler kijken welke kaart hij op hand heeft of al de nummers vergelijken en de speler met het hoogste getal blijft in het spel, enz.

Tips en opmerkingen

Probeer de kaarten in een plastic hoesje te steken, zo zijn ze beter beschermd tegen veelvuldig gebruik. Deze hoesje worden onder andere ook gebruikt voor Magic en andere kaartspellen.

Oordeel recensent

Dit spel werd ons geschonken door AEG
Dit spel werd ons geschonken door AEG

Een erg leuk en verrassend spel. Het is een ideaal spel om snel tussendoor te spelen als je even nog wat tijd hebt. Het is ook best makkelijk onderweg te spelen omdat je maar een beperkte ruimte nodig hebt. Het spel dat wij in de collectie hebben is Engelstalig, dit is op zich geen groot probleem omdat de tekst erg beperkt is. Eventueel de overzichtskaarten in het Nederlands maken en dan kan je het zeker zo spelen. Inmiddels staat het ook op de lijst om binnenkort uit te komen bij 999 Games, in het Nederlands dan.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “Love Letter”

  1. Ik heb hem afgelopen dagen op vakantie ook enkele keren met twee spelers gespeeld. Hij blijft leuk, maar de rondes zijn dan snel afgelopen. Mijn voorkeur gaat toch meer uit naar drie of liever nog naar vier spelers.

Reacties zijn gesloten.