Alhambra, in het echt

Alhambra_1Afgelopen meivakantie, tijdens de meivakantie, ben ik een weekje naar Zuid-Spanje geweest. In onze ‘Bed & Breakfast’ lag een uitgebreide informatiemap met wat er allemaal te zien was in de omgeving. Daarbij viel mijn oog direct op Alhambra, het paleis en de tuinen, gelegen in Granada. Na een gesprekje met de eigenaar van de B&B kregen we even een koude douche die door mijn zoektocht op internet helaas bevestigd werd. Alle plaatsen voor deze week waren volzet. Op vrijdag toch maar de gok gewaagd en die kant opgereden.

Alhambra_4De parkeerplaats was al behoorlijk vol, maar toch een plaatsje kunnen vinden. Dan aan gekomen bij de kassa, zien we de wachtrij al staat en boven de deur het aantal beschikbare plaatsen. Voor het paleis is het heel duidelijk, alles uitverkocht, maar voor de tuinen was er nog wel plaats, dus daar toch maar vijf kaartjes voor gehaald. We moesten nog even wachten, maar dan was het zover, een bezoek aan de tuinen van Alhambra!

Alhambra_5In eerste instantie kom je in een wat verwaarloosde dreef terecht, maar dat duurt niet lang of alle pracht van de tuinen komt naar boven en wat vooral opvalt zijn de vele fonteinen, helaas heb ik de starttegel van het spel niet kunnen vinden. Natuurlijk is er veel meer te zien dan alleen de tuinen. Ze hebben de gebouwen op de tegels van het spel niet zo maar verzonnen. De torens zijn toch wel de delen die er duidelijk uitspringen. Binnen de muren van Alhambra staan verschillende gebouwen zoals een hamam, medina en nog wat kleinere paleizen. Op hét grote paleis na mochten we al deze gebouwen, of wat er nog van over was, bezoeken. Het mooiste is natuurlijk in het paleis te zien, maar dat bewaren voor een volgende keer. Alhambra_3 Na ruim drie uur ronddwalen in al dit moois, hadden we het grootste deel gezien en konden we tevreden terug naar onze B&B. We hebben dus toch heel wat van het Alhambra kunnen zien.

Mocht je ooit in de buurt van Granada zijn en je krijgt de kans om dit te gaan bezoeken zeker doen. Vergeet ook niet op voorhand je ticket te bestellen zodat je zeker binnen kan.
www.alhambradegranada.org
Het spel Alhambra op boardgamegeek.

Alhambra_2Alhambra_6

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

2 gedachten aan “Alhambra, in het echt”

  1. Ben je zelf al in een stad, plaats, … of bij een bepaald monument geweest naar waar een spel vernoemd is, en je wilt hierover graag wat schrijven? Neem dan even contact met ons op.

  2. Ook druk weekend gehad,
    Wow vet, ok die moet ik echt ooit in mijn leven bezoeken.
    Mooie herkenninspunten

Reacties zijn gesloten.