Roll The Dice Top 10 korte spellen

Roll The Dice presenteert de Top 10 korte spellen. Speelduur heeft niets te maken met de kwaliteit van een spel. Er zijn een heleboel goede spellen die binnen dertig minuten gespeeld kunnen worden. Op de afgelopen Roll The Dice spellenavond hebben de bezoekers kunnen stemmen op een selectie van tweeëndertig korte spellen. Deze keer zijn er zesentwintig stemformulieren ingevuld, waarvan een ongeldig.

De Roll The Dice Top 10 korte spellen:

1 Love Letter Maar 16 kaarten!
 2 King of Tokyo Waarom gooi je nu geen klauwen?
 3 Dixit Associëren en in het brein van een ander kruipen.
 4 Blokus En ineens is het bord vol.
 5 Lost Cities Veel keuze voor een kort spelletje.
 6 Space Alert Vergeet de screensaver niet!
7 Family Business Perfect om de vetes van het begin van de avond recht te zetten.
 8 The Resistance Je bent de verrader.
 9 Escape: The Curse of The Temple 10 minuten en dan uitrusten.
 10 Quarto! Niks wat je krijgt is handig.

Love letterLove Letter staat met King of Tokyo ietsje daarachter bovenaan de lijst. Deze twee zijn de duidelijke winnaars. Als je één van deze twee spellen nog niet gespeeld heb, dan moet je dat zeker doen. De rest van de top tien zit redelijk dicht bij elkaar. De meeste spellen zijn niet de nieuwste, behalve misschien Love Letter, King of Tokyo en Escape. Wel opvallend dat zo’n nieuw spel als Love Letter helemaal bovenaan staat. Ik ben benieuwd of het een blijver is. Ik heb het al 16 keer gespeeld en ik vind het nog steeds leuk. Perudo, Ligretto en It Happens stonden net niet in de Top 10.

Gemiddeld hadden de stemmers 19 van de 32 (dat is 59%) genomineerde spellen gespeeld. Het maximaal aantal gespeelde spellen was 29.

 

Eén gedachte over “Roll The Dice Top 10 korte spellen”

  1. Leuk om te zien: zo’n variatie op het RTD logo. Houden we die erin voor de vaste items op deze site?

    En Love Letters moet ik zelf nog maar eens spelen (tot nu toe pas 1 of 2 keer, aantal maanden geleden) om te zien of deze niet “geplugged” wordt, maar gewoon echt een goed spel is (ook op de lange termijn).

    En oh ja, mocht dit berichtje je verbazen, ik dacht maar eens weer wat actiever te worden hier. Ik probeer de site bijna dagelijks te checken. En misschien ga ik ook nog wel met de puzzles / raadsels / etc. meedoen!

Reacties zijn gesloten.