Testspelers gezocht op 13 juli

tdgeertOns nieuwste lid Geert, blijkt zelf op dit moment met een spelontwerp bezig te zijn. Het spel zelf is al een ver gevorderd en zal binnenkort via Kickstarter gelanceerd worden. Een spel kan nooit genoeg getest zijn, denk Geert, dus hij wil het aanstaande zaterdag, 13 juli, op onze volgende spellenavond graag nog eens testen. De voorkeur gaat uit om het spel minimaal twee keer te spelen om zo een beter oordeel te geven.

In het spel verdedigen de spelers het koninkrijk tegen kwaadaardige monsters. De spelers spelen tegen elkaar en met elkaar. Gezamenlijk verdedigen ze het koninkrijk, maar uiteindelijk kan er maar één als de sterkste uit de strijd komen. Bij het verdedigen maken spelers gebruik van torens. De torens vormen samen de verdediging tegen de monsters die over een wisselend pas langskomen. Dit concept is ook wel bekend als Tower Defense en hiervan zijn veel varianten te vinden als online game.

Sommigen noemen het spel een “eurogame”. Dit zie je bijvoorbeeld terug doordat inzicht en tactiek van de spelers bepalend is voor het spel en niet de dobbelstenen.
Het spel wordt met 4 spelers gespeeld en een potje duurt om en nabij 40 minuten.

Wil je dit spel graag testen aanstaande zaterdag, stuur dan even een mailtje naar info@rollthedice.nl dan zal ik je reservatie noteren. Als je niet reserveert kan je waarschijnlijk ook nog wel terecht, maar de reservaties gaan natuurlijk voor. Ook niet-leden van Roll The Dice zijn van harte welkom op deze testsessie en op de spellenavond.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice