Puzzel 242 – Woordzoeker #11

Winnaars vorige puzzel

#1: Gerard 11 punten
#2:Dennis 4 punten

Gefeliciteerd Gerard!

Kun jij de 15 spellentitels vinden in de onderstaande woordzoeker
woordzoeker11

Regels

Deze week gaan we op zoek naar verschillende spellen in bovenstaande woordzoeker. Welke spellen zie jij allemaal staan? De titels moeten uit minimaal 4 letters bestaan. Je krijgt één punt per spel. Als je daarnaast ook nog weet wat deze spellen gemeenschappelijke hebben, verdien je drie punten extra, mocht je een andere gemeenschappelijke factor zien dat die wij hadden, verdien je één punt. Stuur je antwoord in door een reactie op dit bericht te geven.

Deadline

De deadline voor het insturen van oplossingen is woensdag 27 november om 05:00 ’s ochtends.

10 gedachten aan “Puzzel 242 – Woordzoeker #11”

 1. Ok, het zijn er 14 ipv 15 maar dit heb ik gevonden:
  Metro
  New York
  Alhambra
  Granada
  Cablecar
  Hexenstich
  Cherubim
  Yoyo
  Showmanager
  Wallenstein
  Speculation
  Derby
  Lexa
  Tigo

  Als laatste vond ik wel Roll The Dice maar die telt volgens mij niet als 15e 🙂

  Eerst dacht ik dat alles van Queen Games zou zijn, maar sommigen zijn dat volgens mij niet. Op de laatste 2 na komt wel alles van Duitse producenten / leveranciers dus ik gok dat dat de overeenkomst is 🙂

 2. Granada, Shogun, Metro, Alhambra, Showmanager, Wallenstein, Speculation
  De link zou kunnen zijn dat het hier om wat geschiedenisachtige spellen gaat.
  Ik weet niet of je ook punten krijgt om het noemen van Roll the Dice, maar die heb ik ook gevonden. 😛

 3. Go 9x
  Shogun
  New york
  Sage
  Alhambra
  Yukon
  Company
  Yukon company
  Granada
  hexenstich
  cherubim
  yoyo
  showmanager
  cablecar
  cable car
  caribye

  1. Voor Cablecar en Cable car wordt in totaal 1 punt toegekend ivm zelfde naam en geen spaties in woordzoeker
   caribye niet herkend als spel op BGG
   Go ivm hiervoor genoemde rede geen punten

 4. New York
  Alhambra
  Yukon Company
  Granada
  Shogun
  Wallenstein
  Go
  Showmanager
  Cablecart

 5. Cable Car en Cablecar zijn twee verschillende spellen.

  Dat wil ik accepteren maar dat werpt een onmogelijke situatie op.
  Als je deze redenatie volgt dan kunnen Ney York en Yukon Company niet goedgekeurd worden. Daar staan nl. ook spaties in. Dus als je jouw redenatie volgt dan zijn er geen 15 woorden te vinden en is de puzzel onjuist. Maar als je deze redenatie niet volgt dan zijn er meer dan 15 woorden te vinden, hoe dan ook klopt het niet en had je beter mijn antwoord goed kunnen tellen dan een reden te verzinnen om dat niet te doen.

  bijdehand

 6. Ha, daar ging iets fout in mijn quote: Dit is de originele tekst om niemand echt in het harnas te jagen.

  “Voor Cablecar en Cable car wordt in totaal 1 punt toegekend ivm zelfde naam en geen spaties in woordzoeker”.
  Cable Car en Cablecar zijn twee verschillende spellen.

  Dat wil ik accepteren maar dat werpt een onmogelijke situatie op.
  Als je deze redenatie volgt dan kunnen Ney York en Yukon Company niet goedgekeurd worden. Daar staan nl. ook spaties in. Dus als je jouw redenatie volgt dan zijn er geen 15 woorden te vinden en is de puzzel onjuist. Maar als je deze redenatie niet volgt dan zijn er meer dan 15 woorden te vinden, hoe dan ook klopt het niet en had je beter mijn antwoord goed kunnen tellen dan een reden te verzinnen om dat niet te doen.

  TURN OFF bijdehand

  1. We zullen er voortaan standaard bij zetten dat we de spaties uit de spellen weghalen om de puzzel zo passend te maken.

  2. Als er meerdere spellen bestaan met dezelfde titel wordt er nog steeds maar een punt toegekend, omdat er in de puzzel geen onderscheid kan worden gemaakt tussen wel en geen spatie worden deze als dezelfde titel beschouwd, vandaar dat er maar een punt wordt toegekend.
   Daarnaast zijn er in de puzzel 15 titels verstopt, tussen deze 15 titels is een verbindend thema. Als er onbewust ook andere titels in verstopt zijn en die worden gevonden dan word hieraan ook een punt toegekend zolang ze te vinden zijn op BGG en uit minimaal 4 letters bestaan.

Reacties zijn gesloten.