Angeliques Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

7 Wonders BoxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Angelique.

Top 10 van Angelique (GameAngel):

  1. 7 Wonders 18x (waarvan 5x met de uitbreiding “Cities” en 3x met het “Wonderpack”)
  2. King of Tokyo 13x (waarvan 6x met de “Power Up” en 3x met de Halloween uitbreiding)
  3. Mascarade 9x
  4. Love Letter 8x
  5. Hive 8x (waarvan 7x  met het lieverheersbeestje en de mug)
  6. Valse Motten
  7. Village 8x (waarvan 5x met “Customer Expansion” en 2x “de Herberg”)
  8. Gepakt & Gezakt 7x
  9. Panic Lab 7x
  10. Regenwormen  7x

Ik zit pas sinds september vorig jaar bij Roll The Dice en houd pas sinds maart dit jaar mijn spellen bij. Ik speel het liefste simpele vlotte spellen. Voor mij moet een gezelschapsspel ontspannend zijn en niet te ingewikkeld worden. Vandaar ook het grote aantal spellen dat je binnen een half uurtje speelt met makkelijke spelmechanieken. 7 Wonders is de topper, vanwege de vele manieren om het spel te winnen en het hoge aantal spelers waarmee het gespeeld kan worden. Het dorp biedt deze mogelijkheden ook, maar duurt al snel anderhalf uur en kan maar met maximaal vijf spelers gespeeld worden.

Spellen die deze top 10 net niet haalden waren echte klassiekers zoals Catan, Carcassonne, Rollit en Alhambra. Plus nog enkele tweepersoonsspellen  zoals Kogworks en Kamisado.