Wiljans Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

king-of-tokyo-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Wiljan

Wiljans Top 10 meest gespeeld:

  1. King of Tokyo 51x
  2. Love Letter 17x
  3. Carcassonne 10 x
  4. Qwixx 9x
  5. Hanabi 8x
  6. Pandemie 6x
  7. Regenwormen 6x
  8. Het Verboden Eiland 5x
  9. Stenen Tijdperk 5x
  10. 7 Wonders 4x

In totaal heb ik 229 keer een spel gespeeld. Dit waren 81 verschillende spellen. De reden dat King of Tokyo zo ruim bovenaan staat is omdat met name mijn familie dit spel erg leuk vind en het daarom vaak op tafel komt. Daarnaast doen de luchtige relatief korte spelletjes het ook goed, zoals: Love Letter en Qwixx. Carcassonne komt hier na al die jaren nog altijd regelmatig op tafel omdat het voor mij een leuk spel blijft. Ook coöperatieve spellen doen het bij mij goed zoals te zien is in dit lijstje. Wel stond ik ervan te kijken dat ik maar vier keer 7 Wonders heb gespeeld dit jaar, terwijl dit mijn favoriete spel is. Hopelijk komt het volgend jaar iets vaker op tafel al is de keuze aan nieuwe spellen natuurlijk ook groot. De feestdagen komen er aan en dan worden er vast weer een aantal spellen gespeeld.

Fijne feestdagen en veel spelplezier voor 2014 gewenst.

Groet,

Wiljan