Wilfreds Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

the-resistance-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Wilfred.

Bij deze mijn lijst:

 1. The Resistance
 2. Ligretto
 3. King of Tokyo
 4. Love Letter
 5. Black Stories
 6. Jungle Speed
 7. Lemming Mafia
 8. Spot it!
 9. Mascarade
  Piece o’ Cake
  Saint Petersburg
  San Juan

Het is een lijst van twaalf spellen omdat er een gedeelde 9e plaats is voor vier spellen. In totaal heb ik dit jaar 489 spellen gespeeld. Omdat we nog een paar dagen hebben, denk ik dat ik de vijfhonderd nog wel ga halen. Dat is bijna honderd meer dan vorig jaar. In mijn Top twaalf is ook wel terug te zien waar deze volumevermeerdering vandaan komt. Sint Petersburg is het enige ‘langere’ spel dat erin staat. Voor de rest zijn het allemaal fillers.
Net buiten de Top 12 staat één van mijn twee favoriete spellen: Descent (in verschillende varianten). Mijn andere favoriete spel is Space Alert en dat heb ik dit jaar helemaal nog niet gespeeld. Eens kijken of ik die nog snel op tafel kan krijgen.

Ik denk dat ik nog wel steeds lid mag blijven van de ‘Cult of the New’. In 2013 heb ik 225 verschillende spellen gespeeld. Wat betekent dat ik een spel gemiddeld 2,17 keer speel. Als we de Top 12 buiten beschouwing laten dan is het zelfs maar 1,52 keer.

Eén gedachte over “Wilfreds Top 10 meest gespeelde spellen van 2013”

 1. Laat het me weten als je space alert gaat spelen, die speel ik ook altijd graag 😉

Reacties zijn gesloten.