Barts Top 10 meest gespeelde spellen van 2013

king-of-tokyo-puzzleAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2013. Dit is de Top 10 van Bart.

Hierbij mijn top 13 meest gespeelde spellen van 2013. Het is een top 13 geworden omdat de laatste zes spellen allemaal evenveel keren gespeeld zijn:

 1. King of Tokyo 14x
 2. Love Letter 7x
 3. Glasstraat 5x
 4. Coup 4x
  Family Business 4x
  Lost Legends 4x
 5. Alarm! 3x
  Martian Dice 3x
  Mascarade 3x
  Gepakt en Gezakt 3x
  Quarriors! 3x
  The Resistance 3x
  Seasons 3x

In totaal heb ik dit jaar 212 spellen gespeeld, waarvan 137 verschillende. 94 spellen heb ik maar één keer gespeeld. Aangezien ik een half jaar op stage geweest ben en toen bijna niet heb kunnen spelen, vind ik dit nog best meevallen. Ik heb toen maar twaalf spelletjes gespeeld (4x mei, 2x juni, 3x juli en 3x augustus). Van de 212 spellen, heb ik bijna een kwart (51 spelletjes) bij Raymond gespeeld en iets meer dan een kwart (64 spelletjes) bij Roll The Dice. Oktober was de meest productieve maand met 52 gespeelde spellen.

Op zich geeft de lijst wel redelijk aan waar mijn voorkeur ligt. De meeste spellen uit de top 13 zijn korte, makkelijke spelletjes die ik vaak als afsluiter van de avond gespeeld heb. Maar er staan gelukkig ook nog een aantal ‘echte’ spellen in. Verder klopt het ook wel dat ik veel verschillende spellen speel. Liefst probeer ik zoveel mogelijk spelletjes een keer uit, van eigenlijk alle soorten. En volgend jaar kom ik waarschijnlijk wel aan het dubbele aantal van dit jaar.