Foto’s Zuiderspel

themapleinGisteren was het dan eindelijk zo ver … na een jaar wachten mochten weer met z’n allen naar Zuiderspel. En we waren inderdaad niet alleen, er heerste een gezellige drukte op alle stands. Geen overrompeling in de gangen waardoor er een erg goede sfeer hing. De foto’s die van de stands gemaakt zijn, zijn om 10h00 gemaakt, dus net toe de beurs open ging, vandaar de lege stoelen.

Het themaplein, waar wij als Roll The Dice stonden kwam ook goed tot zijn recht en de spellen werden erg gesmaakt door de bezoekers. Niet de nieuwste spellen, maar wel stuk voor stuk goede spellen en bijna klassiekers. Voor de nieuwste spellen moest je bij onze buren zijn op het Hot and Gespot plein, daar stond de Forum Federatie uit Antwerpen met enkele pareltjes die afgelopen oktober op Spiel zijn uitgekomen.

Rielekst
Rielekst
Wat me ook opviel is de hoeveelheid aan kleine uitgevers. Zuiderspel lijkt voor hen dus een ideale beurs om te kijken hoe het Nederlandse en Vlaamse publiek op hun spellen reageert. Natuurlijk waren de gekende namen ook aanwezig. En het mag gezegd worden, de mannen van Rielekst hebben toch weer erg hun best gedaan om groots uit te pakken. Demo’s werden gegeven door mannen in pak. Aangezien ze een hoop prototypes bij hadden, gebeurde dit in afgesloten ruimtes.

Op Zuiderspel was ook het NVK De Kolonisten van Catan. Hier werd gestreden naar de beste spelers van het bekende bordspel. Binnenkort volgt hier op de site een uitgebreid verslag over dit toernooi.

Natuurlijk was het fototoestel ook mee afgereisd naar het Koningshof in Veldhoven. Op de fotopagina staan allen foto’s verzameld. Klik hier voor de foto’s.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice