Gencon 2015 Algemeen

GenconBordVan 30 juli tot en met 2 augustus vond Gencon plaats. Ik was hier bij en in deze serie van artikelen vertel ik over mijn ervaringen.

Gencon is de grootste spellenbeurs van Amerika en wordt gehouden in Indianapolis (Indiana). Gedurende vier dagen kunnen bezoekers alle facetten van de spellenwereld ervaren. Er worden niet alleen bordspellen gespeeld maar ook CCGs / TCGs, Tabletop rollenspellen, miniaturen spellen, live action rollenspellen en electronische spellen. Daarnaast zijn er allerlei andere activiteiten zoals filmvertoningen, seminars, live shows, cosplays en SPA’s (SPouse Activities).

De beurs vindt plaats in het conventiecentrum en de aangrenzende hotels. Binnen het conventiecentrum zijn er twee grote hallen: de vendorhal met een oppervlakte van ongeveer 26000 m2. Hierin staan vrijwel alle commerciële partijen (uitgevers, winkels, e.d.). De andere hal is ook ongeveer 26000 m2 en hierin vindt een groot gedeelte van de evenementen plaats. Dit betekent echter niet dat dit het hele beursoppervlak is. In het conventiecentrum zijn nog een vijftigtal ‘kleinere’ ruimtes waar activiteiten georganiseerd worden. En alle vergaderzalen in de aangrenzende zeven hotels zijn ook allemaal in gebruik.

De vendorhal is dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur (op zondag tot 16.00 uur). Deze hal is opgezet zoals de meeste spellenbeurzen er hier uit zien. Standhouders hebben tafels waarop je hun spellen kan spelen.
Daarnaast is het ook mogelijk om deel te nemen aan evenementen. Dit jaar waren er 11.000 om uit te kiezen. Een evenement kan heel simpel en goedkoop zijn (speel 1 spel of bezoek 1 seminar) of heel uitgebreid (neem deel aan True Dungeon; duur 120 min; kosten $52). Je bestelt vooraf kaarten voor evenementen waar je aan deel wil nemen. Als je flexibel wil blijven dan kan je Generic Tickets kopen. Deze kosten $2 per stuk en hiermee kan je aan elk evenement deelnemen. Daarbij is het wel zo dat mensen met Event Tickets voorrang hebben op Generic Tickets (en vol=vol). De complete lijst met evenementen kan je hier terug zien. Daar staan ook de plattegronden van de hallen en de verschillende hotels.

2015Downtown

De volgende keer: dag 1 van Gencon

Met vriendelijke groet,

Wilfred