Jorans Top 10 meest gespeelde spellen van 2015

coup-boxAan het einde van het jaar wordt het weer eens tijd om terug te kijken naar alle spellen die we gespeeld hebben. Een aantal Roll The Dice leden presenteren hun Top 10 meest gespeelde spellen van 2015. Dit is de Top 10 van Joran.

Ik heb wat bordspellen betreft rustige jaren achter de rug, maar daar gaat verandering in komen. Er zijn zoveel leuke spellen uitgekomen die ik nog wil doen. Dit jaar heb ik de volgende spellen het meeste gespeeld:

 1. Coup 29x – dit spel heb ik in totaal nu 129 keer gespeeld. Dat betekend dat ik het vorig jaar precies 100 keer gespeeld had :). Ik blijf het een leuk spel vinden.
 2. 10 Days in Europe 11x – Dit was een nieuw spel voor mij. Je moet proberen als eerste een reis door Europa te plannen.
 3. Descent: Journeys in the Dark (Second Edition) 8x – Er komt nog een keer spelen bij voor het einde van dit jaar en dan hebben we het basis scenario uitgespeeld.
 4. Machi Koro 8x – Dit dobbelspel is een leuke verrassing, maar de uitbreidingen maken het voor mij niet leuker maar wel langer.
 5. BANG! The Dice Game 7x – Sneller en leuker dan het origineel.
 6. Splendor 7x – Ik begin zo langzamerhand genoeg te krijgen van dit spel.
 7. Win, Lose, or Banana 7x – Grappig genoeg om zeven keer achter elkaar te spelen.
 8. Kakkerlakkensalade 6x – Mijn favourite hersenkraker.
 9. Monster My Neighbour 6x – Een leuke variant op het Love Letter concept. Soms zie je het monster van speler naar speler gaan.
 10. Love Letter 5x – Blijft leuk.
 11. Pathfinder Adventure Card Game: Rise of the Runelords 5x – Er zijn nu al twee nieuwe basissets uit, ik ben nog bezig met deze.

Ik heb in totaal 191 spellen gespeeld waarvan 94 verschillende spellen. Het spel dat ik het minst leuk vond dit jaar was De Friesche Velden.

Ik wens iedereen prettige feestdagen en een voorspoedig 2016 toe.

Wil je je eigen Top 10 van 2015 doorgeven, stuur deze dan door naar webmaster@rollthedice.nl.