Monsters’ Tower

Spelgegevens

Monsters Tower

Naam spel Monsters’ Tower
Spelbedenker Simone Luciani
Antonio Tinto
Vormgeving Valentina Moscon
Uitgever Cranio Creations
Jaar van uitgave 2015
aantal spelers 2-4 leeftijd 6+ tijdsduur 15 minuten
prijs 30 soort spel party spel; kinderspel

Inleiding

Bij dit snelle behendigheidsspel probeer je om je eigen blokjes binnen de tijd onderaan de toren te krijgen. De ander spelers proberen dit natuurlijk ook te doen voor hun blokjes. Er is alleen wat weinig plaats voor iedereen om dit rustig te kunnen doen.

De eerste indruk

monsters tower2De toren zelf zit al in elkaar in de doos, wat een hoop moeite spaart. Verder zijn er nog houten blokjes, puntenmarkers en een zandloper. De spelregels zelf zijn erg duidelijk en spreken voor zich. Ze staan op de doos gedrukt, dus kwijtraken van de spelregels wordt zo wel erg moeilijk voor de kinderen.

De voorbereiding

Alle houten blokjes (driehoeken, vierkanten, sterren en rondjes) worden bovenaan in de toren gedaan en de toren komt midden op tafel te staan, zodat iedereen er goed bij kan. De zandloper wordt duidelijk zichtbaar aan de kant gezet.

Spelverloop

Monsters Tower1Elke speler neemt een gedekt fiche om te bepalen welk figuurtje deze ronde punten oplevert. Enkel jij mag kijken welk figuurtje je hebt. Daarna draait een van de spelers de zandloper om en begint het spel.
De toren bestaat uit verschillende verdiepingen met telkens twee gaten in de vloer. Op elke verdieping zijn acht ramen waardoor de spelers hun vingers naar binnen kunnen steken. Door elke raam mag maar één speler één vinger steken. Je moet nu proberen om je eigen figuurtjes te voelen en naar onder te duwen.
Als de zandloper op is, stop de ronde direct en moet iedereen zijn vingers uit de toren halen. De toren wordt dan voorzichtig opgetild. Iedereen laat nu zien welk figuurtje hij moest hebben. Per blokje van je eigen figuurtje krijg je één punt. De speler die als eerst vijftien punten heeft, wint het spel. Heeft nog niemand vijftien punten, begint de volgende ronde.
Alle blokjes die nog in de toren zaten, blijven er in, op de verdieping dat ze zaten. Alle blokjes die er deze ronde uitgekomen zijn, worden via de bovenkant weer in de toren gedaan. Elke speler krijgt nu een nieuwe fiche met het figuurtje dat voor hem punten oplevert.

Oordeel recensent

Dit spel werd ons geschonken door Cranio Creations
Dit spel werd ons geschonken door Cranio Creations
Dit spel zal het volgens mij vooral erg goed bij kinderen doen. Het is dan ook een typisch kinder- familiespel. Je hebt er geen speciale technieken voor nodig en opa en oma kunne zo mee doen. Eenmaal dat de kinderen het gespeeld hebben, kunnen zij het zo uitleggen aan hun vriendjes.
De toren is verrassend stevig genoeg, in eerste instantie dacht ik dat deze het niet lang ging volhouden. De constructie zelf is wat aan de lichte kant, waardoor deze makkelijk verschuift, zeker als je met volwassenen speelt.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice