ITTD: Just keep talking and nobody explodes

ITTD2016Eén van de bijzondere activiteiten die we tijdens International Tabletop day (op 30 april) zullen aan bieden is het digitale party spel Just Keep Talking and Nobody Explodes.

In dit spel speel je één van twee rollen Of je bent een lid van de EOD en je zit achter een laptop waarop je een bom ziet die je onschadelijk moet maken. Of je bent de expert en je hebt de handleiding vast waarin staat hoe je de bom onschadelijk maakt. De truc is dat het EOD lid de handleiding niet mag zien en de expert de bom niet kan zien. Je zal dus heen en weer moeten communiceren om zo de juiste knoppen in te drukken / draden door te knippen / schakelaars goed te zetten. En dat alles moet natuurlijk binnen de tijd!

Het spel is voor 2 tot 5 personen (dan zitten er 2 mensen achter de laptop en we zullen zorgen voor 3 handleidingen voor de experts) en een ronde duurt ongeveer 5 minuten. Daarbij is mijn ervaring wel dat je meteen een paar rondes wil spelen ;).

Wij zullen een standaard opstelling neerzetten zodat iedereen die het wil spelen alleen maar hoeft te gaan zitten.

Als je alvast wil zien hoe het werkt dan kan je de volgende filmpjes bekijken. Het spel is bij Felicia Day geweest in CO-Optitude:

 

Maar zo kan het ook (als je heel veel oefent):