Mega Game: Watch the Skies Deel 2/2

Eergisteren was deel één te lezen, hierbij een tweede verslag van dit evenement.

“Het is januari 2020, terwijl ik met de minister-president van Japan een kop Braziliaanse koffie sta te drinken hoor ik op het nieuws dat India het bestaan van buitenaardse wezen heeft erkend. Bij mij en andere wereldleiders breekt er slaat de twijfel toe, zouden ze dan toch bestaan? Enige tijd later hoor ik nog meer verontrustende berichten. Spanningen tussen Paraguay en Bolivia vanwege een schaliegas crisis dreigen het Braziliaanse carnaval te verstoren en er zijn vermoedens van kernwapens in Zimbabwe. Samen met mijn ministers proberen we alle problemen aan te pakken. Enkele maanden later worden de eerste UFO’s gesignaleerd in het luchtruim boven onze planeet. In overleg met de andere landen moesten we uitzoeken wat de buitenaardse wezens eigenlijk komen doen, willen ze ons kwaad doen of komen ze in vrede?”

Zondag 29 januari 2017 hebben Bart, Renee, Mieke, Silvia en ik (René) Brazilië vertegenwoordigd in de MegaGame: Watch The Skies in Amersfoort. Met iets meer dan 50 man waren we verdeeld in 8 verschillende landen, aliens en een groep nieuwsreporters. In 12 ronden van 30 minuten moesten we veel verschillende uitgadingen oppakken. Elke ronde hadden we een bepaald aantal resources die we konden inzetten voor verschillende dingen: onderzoek, verdediging van je land, diplomatische activiteiten, media activiteiten en meer.

Ieder land had vier verschillende rollen: minister van buitenlandse zaken (Bart), minister van defensie (Silvia), wetenschappers (Renee/Mieke) en een President (René). Elke ronde kwam de Verenigde Naties bij elkaar, hier werden wereldproblemen besproken door de ministers van buitenlandse zaken. Er werd gekeken welke landen mee wilde werken aan de problemen en wat deze landen daaraan bijdragen konden leveren in bijvoorbeeld financiële of militaire steun. Jammer genoeg werkte daar niet altijd alle landen even goed aan mee. Ondertussen stonden alle ministers van defensie bij de wereldkaart, hier werd besloten waar alle legers heen gingen, waar spionnen op onderzoek uitgingen en of onze vliegtuigen wel/niet achter UFOs aangingen. In een andere kamer werd een science conferentie gehouden waar onderzoeken en wetenschappelijke bevindingen werden gepresenteerd door onderzoekers uit verschillende landen. De Presidenten waren ondertussen allianties aan het maken, militaire/handels overeenkomsten aan het opstellen en goed aan het nadenken wat nou de beste keuzes zijn voor hun land. Tijdens het spel komen (meestal op de meeste vervelende momenten) de nieuwsreporters ook nog eens langs voor het laatste nieuws. Gedurende het spel komen we steeds meer te weten over de aliens en kunnen hebben we zelfs technologieën ontwikkeld om te communiceren met de aliens. We hebben ze meerdere berichten gestuurd en we hebben meerdere malen bericht terug ontvangen, maar hun motieven bleven een raadsel.

De alien invasie en vele andere wereldproblemen zorgde voor een hoop chaos. Die werd aan het eind van het spel alleen nog maar groter toen de President van Brazilië beschuldigd was van betrokkenheid bij een zedenschandaal en grote paniek brak uit toen Rusland, China en USA elkaar gingen bestoken met kernwapens. Jammer genoeg heeft dat allen geleid tot de overwinning van de aliens. Ondanks dat hebben we als de natie Brazilië een erg leuke dag gehad.