Spiel 2020: De Opbrengst

Ondanks dat er dit jaar geen fysieke Spiel was, lag ook dit jaar het zwaartepunt voor het aanschaffen van nieuwe spellen voor de Roll The Dice collectie rond het eind van oktober. Hoewel het jullie niet zal verbazen dat, zoals alles in 2020, ook dit anders verliep dan voorgaande jaren.
Normaal hebben we als bordspelcommissie tijdens de beurs altijd veel meetings en gesprekken met de verschillende uitgevers, zowel met nieuwe contacten, als oude vertrouwde mensen die we al jaren spreken. Vaak vertalen die gesprekken zich in een korting op spellen, of zelfs spellen die we gratis aan onze collectie mogen toevoegen.

Uiteraard hebben we ook dit jaar voorafgaand aan de digitale beurs onze contacten benaderd, maar ondanks dat veel uitgevers ook nu bereid waren spellen naar ons op te sturen, zagen we ook dat het ontbreken van een fysieke beurs ook de uitgevers niet in de koude kleren gaat zitten. Bovenop de uitdagingen van spellen ontwikkelen vanuit huis en de fabrieken die met coronamaatregelen te maken kregen, komen ook nog de hoge verzendkosten.
Voor ons betekende dat dat we ons meer moesten richten op shoppen bij webwinkels, in plaats van direct bij de uitgevers of fysieke winkels op Spiel. Ook Roll The Dice heeft dus gretig gebruik gemaakt van de recente inkoopactie bij Lotana. Vandaar ook dit relatief late bericht.

Toch is ook een ding hetzelfde als al die andere voorgaande jaren: een lijst van spellen die nieuw in de collectie van Roll The Dice gekomen zijn. Het is een wat mager spellen- en speeljaar geworden, maar we hebben toch weer geprobeerd om genoeg variatie te houden en we hopen dat er voor iedereen weer wat moois tussen zit:

Zoals altijd kunnen deze spellen nog niet direct uitgeleend worden omdat we, zodra het weer kan, eerst iedereen de kans willen geven om ze op de speelmomenten uit te proberen. We gaan ook proberen om de lijst nog aan te vullen met wat extra aankopen. Als er nog nieuwe spellen bijkomen zal ik ze hieronder in een reactie plaatsen. Nieuw toegevoegde spellen zullen in de collectie ook altijd eerst locatie Z-998 krijgen, dus daar kan je ze ook terugvinden.
Hopelijk kunnen we weer snel op een verantwoorde manier van deze spellen genieten!

3 gedachten aan “Spiel 2020: De Opbrengst”

 1. Inmiddels is de lijst weer een beetje aangevuld …
  Unicorn Fever met uitbreiding
  CloudAge
  Renature
  Monasterium
  Vampire: The Masquerade – Vendetta

Reacties zijn gesloten.