25 jaar – 25 uur spelen – terugblik

Afgelopen zaterdag en zondag (13 en 14 april) hebben we onze 25ste verjaardag écht gevierd. Het was tijd voor onze “25 Hours of Play”. Om 13.00 uur gingen de deuren van De Erikant open en de volgende 25 uur was iedereen welkom voor een gezellige spellendag, -avond, -nacht en ochtend. Bij opening liep de zaal al meteen vol en na een half uurtje was de beslissing om een extra zaaltje te openen al gemaakt.

Zaterdag 14.00 uur.

Iets later arriveerde twee wethouders van Veldhoven, Marielle Giesbertz en Thomas van Broekhoven. Ze wilden zelf ook wel eens zien wat Roll The Dice juist doet. Na een korte rondleiding en een gesprekje over het ontstaan van Roll The Dice en wat we allemaal doen schoven ze aan voor een potje Cascadia, en dat viel erg in de smaak.

In de barruimte was een tafel met enkele dingen uit de beginperiode van Roll The Dice … de eerste nieuwsbrieven (pdf), het eerste spel wat tijdens Spiel gekocht was (Bladder), … maar ook de krant van een week geleden en het fotoboek van 15 jaar Roll The Dice.

Enkele monsters.

Daarnaast ook een een deel van de monsterlijke collectie van King of Tokyo.
In de grote zaal stond een presentatie (pdf) op met een tijdslijn van 25 jaar Roll The Dice.

Gedurende de dag was het de hele tijd gezellig en werd het alleen maar drukker. Inmiddels was een kleine delegatie van 999 Games ook aangeschoven. Bert had een leuke primeur in de vorm van een prototype bij. Erg vermakelijke spel, maar meer hierover in het najaar!

Er was de mogelijkheid om in te schrijven voor het eten. Met zo’n 50 deelnemers was het ook hier erg druk. En alles viel bij iedereen erg in de smaak. Men nam ook de tijd om gezellig met elkaar te praten, maar iedereen kwam om te spelen. Enkele spellen die om 13.30 uur begonnen waren, liepen nu pas op hun einde. Ideaal zo’n dag voor dit soort spellen.

Om 20.00 uur werd iedereen, intussen zo’n 75 spelers, even bij elkaar gehaald voor het officiële toostmoment en speech door Stef, onze voorzitter. Er werd kort teruggekeken op de afgelopen 25 jaar Roll The Dice. Hoe we van een “grapje” zijn uitgegroeid tot een van de grootste spellenverenigingen van Nederland met 214 leden. Een extra bedankje voor onze vrijwilligers, paar leuke anekdotes, …

Na het toosten en proosten met bubbels en smullen van de donuts. Ging iedereen weer verder met het spelen van zijn spel.

Zondag 3.00 uur.

Rond middernacht hadden we nog steeds de twee speelzalen in gebruikt, maar de meesten gingen toch stilaan naar huis. Rond 2.00 uur ’s nacht begon je te merken dat het groepje aanwezige kleiner en kleiner werd. Uiteindelijk hebben we met zo’n 15 spelers de hele nacht door gedaan.

Iets na 4.00 uur kwamen de eerste spelers al weer terug van hun “powernap” en rond 6.30 uur zat de grote zaal al weer bijna vol.

De rest van de ochtend kwamen er weer meer mensen bij, maar vertrokken ook een paar spelers die de nacht doorgespeeld hadden. We mogen wel zeggen dat het de hele tijd gezellig druk is geweest.

Enkele van de te winnen spellen.

De hele tijd kon iedereen meedoen aan de “Play to Win”. Verschillende uitgevers en andere sponsoren hadden spellen geschonken. Na het spelen van een van de spellen, even de naam noteren en score. Onder alle winners van dat spel werd een winnaar geloot die het spel mee naar huis mocht nemen. Ook dit bleek een erg succesvolle formule te zijn.

Om 14.00 uur op zondag kwam dan de melding dat de spellenmarathon echt afgelopen was. Zelf had ik het gevoel dat ik nog wel een paar uur door kon gaan. Later bij thuiskomst werd het tegendeel erg bewezen!

We kijken zelf terug op een erg geslaagde spellendag en deze zal zeker nog lang in ons geheugen blijven.

Via deze weg danken we in eerste instantie onze vrijwilligers, leden, aanwezigen. Maar natuurlijk vergeten we onze sponsoren ook niet: 999 Games, White Goblin Games, Tucker’s Fun Factory, Spellenspektakel, Lotana, Mega Bleu, Lief Leuk Kado en Identity Games. Dank u!

Was je er zelf ook bij, laat hieronder gerust weten hoe jij het ervaren hebt.

Auteur: Pieter

Secretaris Roll The Dice

Eén gedachte over “25 jaar – 25 uur spelen – terugblik”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.