Welkom bij Roll The Dice

roll-the-dice-logo

Je hebt je net ingeschreven als nieuw lid van Roll The Dice, waarvoor dank. Binnenkort ontvang je van ons een bevestiging van je lidmaatschap met daarbij de gegevens in verband met de betaling alsook je lidnummer. Je lidmaatschapspas zal voor je klaarliggen op een van de komende speelmomenten. Tot die tijd volstaat het om je lidnummer (de laatste drie cijfers) door te geven als er om gevraagd wordt.

Graag willen we je via deze pagina even in het kort uitleggen wie we zijn en wat we doen. Er is meer dan alleen bordspellen spelen. Het lidmaatschap van Roll The Dice brengt ook wat voordelen met zich mee, natuurlijk willen we je die ook niet onthouden.

Wat doet Roll The Dice

Maandelijks organiseren we een spellenavond waar zowel leden als niet leden vanaf 16 jaar welkom zijn. Deze gaan door op de tweede zaterdag van de maand. De vrijdag ervoor hebben we een speciale jeugdavond, hier zijn jongeren vanaf 10 jaar tot en met 16 jaar welkom om even zonder ouders, maar wel onder begeleiding natuurlijk, rustig een spel met elkaar te spelen. Daarnaast organiseren we een maandelijkse spellenzondag voor iedereen. Voor de exacte data kan je best altijd onze agenda even bekijken. Op deze spellenavonden en -zondagen moet je als lid van Roll The Dice natuurlijk geen entree betalen.

Zoals eerder vermeld organiseren we ook speciale jeugdavonden. Deze jeugdavonden zijn speciaal voor jongeren van 10 tot 16 jaar. Op deze avond zijn geen ouders aanwezig en kunnen de kinderen gezellig met elkaar spellen spelen. Natuurlijk zorgen we als Roll The Dice voor voldoende begeleiding zodat deze spellenavonden rustig en gezellig verlopen. Mochten de kinderen een spel willen spelen wat ze niet kennen, dan is er vaak wel iemand die hen daarbij kan helpen. Voor meer informatie en de locatie kan je terecht op de pagina van de jeugdavonden.

Naast deze regulieren avonden en dagen, zijn we ook op verschillende evenementen aanwezig zoals Zuiderspel, Spellenspektakel, Spiel, Spel en Ducosim. Op veel van deze evenementen kan je ons ook zien als uitlegger van spellen. Tijdens Zuiderspel en het Spellenspektakel hebben we een eigen stand ter promotie van Roll The Dice. Op Ducosim en andere evenementen worden we vaak gevraagd door uitgevers om hun spellen uit te leggen.

Daarnaast zijn we ook aanwezig op enkele lokale evenementen, zoals de oranjemarkt in Veldhoven, de Meerhovendag in Eindhoven, enzovoort.

Mocht je interesse hebben om bij deze evenementen mee te helpen mag je ons altijd een mailtje sturen via info@rolthedice.nl.

Roll The Dice is ook actief in de digitale wereld van de fora, facebook, twitter, …. Het grootste Nederlandstalige forum, Bordspelmania, heeft naast het algemene forum ook een apart deel voor leden van Roll The Dice. Voor zij dit dit niet groot genoeg vinden kan je natuurlijk ook altijd mee discussieren op onze eigen “guild” op Boardgamegeek. Dit is de grootste online spellendatabase ter wereld.

Wil je op de hoogte blijven van wat er allemaal gebeurd op de site van Roll The Dice, kan je ons volgen op Twitter of Facebook, zo krijg je altijd alle informatie direct te zien. Foto’s plaatsen we altijd op ons Instagramaccount.

De voordelen als lid

Het lidmaatschap van Roll The Dice brengt, naast de gratis entree op onze spellenavonden, ook nog enkele voordelen met zich mee. Tijdens de spellenavonden kunnen spellen gratis ontleend worden. Deze mag je dan gedurende twee maanden mee naar huis nemen. Tijd genoeg dus om het spel goed te leren kennen. Wil je weten welke spellen we in de collectie hebben? Geen probleem. Deze worden netjes op de site bijgehouden. Om te kijken welke spellen op dit moment uitgeleend zijn, kan je ook terecht op daarvoor ingerichte pagina. Ook handig om te kijken wanneer je jou geleende spellen weer moet inleveren.

Aan het begin van het nieuwe spellenseizoen, in september, organiseren we speciaal voor onze leden een barbecue. Tijdens deze barbecue kan je gezellig onder het genot van van al dat lekkers rustig met elkaar bijkletsen. Natuurlijk zorgen we dat er die avond ook gewoon gespeeld kan worden.

Daarnaast organiseren we jaarlijks een trip naar de grootste spellenbeurs ter wereld, Spiel in Essen. Via Roll The Dice regelen we een voordelige slaapplaats.

We hebben een overeenkomst met met een webwinkel gesloten, hierdoor kan je als lid van Roll The Dice spellen aankopen met een extra hoge korting. Hoe dit precies in zijn werk gaat kan je terug vinden op de site, of door hier te klikken.

Vrijwilligers

Een vereniging kan niet draaien zonder de hulp van vrijwilligers en aangezien vele handen licht werk maken kunnen we altijd wel vrijwilligers gebruiken. Tijdens verschillende beurzen waar Roll The Dice aanwezig is, hebben we mensen nodig die de verschillende spellen willen uitleggen. Daarnaast kunnen we ook altijd hulp gebruiken op onze spellenavonden bij bijvoorbeeld een bardienst of om de spellen op te halen en weer weg te brengen naar de opslag. Mocht je interesse hebben om ons daarbij te helpen, bekijk dan even de informatie die we hierover hebben opgesteld. Je kan je daar ook meteen aanmelden als vrijwilliger.

Een beetje geschiedenis

Roll The Dice is op 10 april 1999 opgericht. Een groepje vrienden, die zeer regelmatig bij elkaar kwamen om bordspellen te spelen, zochten voor één van hen een origineel verjaardagscadeau voor zijn dertigste verjaardag. Roll The Dice is geboren. Pasjes, statuten, nieuwsbrief, … alles was voorzien.

Daarna duurde het nog een jaar voordat de eerste spellenavond voor het grote publiek een feit was. Eerst een Teenage Game Event, de latere jeugdavond, daarna ook voor volwassenen. Inmiddels kon iedereen lid worden van Roll The Dice. Nu, ruim 15 jaar later, is Roll The Dice niet meer weg te denken in het bordspellenlandschap in Nederland. En met meer dan 100 leden mogen we ons bij de grootste bordspelverenigingen van Nederland rekenen.

Het bestuur van Roll The Dice bestaat uit vijf leden: de voorzitter, secretaris, penningmeester, evenementencoördinator en een algemeen bestuurslid. Deze zijn allemaal gekozen door de algemene ledenvergadering. Deze vindt jaarlijks plaats in het voorjaar.

Meer over de geschiedenis van Roll The Dice kan je hier lezen.

Privacy

Bij het inschrijven heb je moeten aangeven dat je akkoord gaat met het privacyreglement van Roll The Dice; Hierin staat vermeld welke gegevens wij bijhouden, hoelang we ze bijhouden en waarom. Hierbij ook nog even de link naar het volledige document: Privacyreglement Bordspelvereniging Roll The Dice.

Contact

Mocht je na al deze informatie nog vragen hebben, mag je altijd contact met ons opnemen via info@rolthedice.nl.