Derde Serie Wings of War Miniaturen

wings-of-war-01Het Italiaanse Nexus heeft een derde serie Wings of War miniaturen uitgegeven met 4 nieuwe modellen. Deze modellen in de schaal 1:144 zijn elk beschikbaar in 3 varianten, waardoor het aantal verschillende toestellen op 12 komt.

Het gaat om de:

  • Nieuport 17 uit Frankrijk
  • Albatros D.III uit Duitsland
  • UFAG C.I uit Duitsland
  • RAF RE.8 uit Groot-Britannië

Wings of War is een eenvoudig, vlot-spelend – maar niet onrealistisch – Eerste Wereldoorlog luchtgevecht spel. Oorspronkelijk is het uitgebracht met de vliegtuigen weergegeven op speelkaarten. Maar in 2007 kwam Nexus met een serie miniaturen om de kaartjes te vervangen.

Wel moet je nog altijd met behulp van kaartjes de beweging voor elk van jouw vliegtuig drie beurten vooruit moet plannen. Dit in een poging je tegenstander in de kruisdraden te krijgen. En als dat lukt … laat dan de mitrailleurs maar ratelen!

Mocht je de Wings of War miniaturen te duur vinden of maak je de vliegtuigen liever zelf, dan is er nog Litko om jouw modellen met de juiste format Wings of War stands te voorzien.

Wings of War 02