Bijzonder exemplaar van Catan: gestolen

Aluminium Catan
Aluminium Catan

Zeven studenten werktuigbouwkunde aan de TUE werkten er in totaal zo’n vier jaar aan, en er zijn tien exemplaren van gemaakt: een “bierbestendig” spel Catan. Een spel dat vijftien kilo weegt. O.a. omdat de grondplaat waarop de tegels worden geplaatst van aluminium is gemaakt.

De studenten hebben aan de universiteit aan hun exemplaren mogen bouwen, zelfs met (financiële) ondersteuning via een professor. Het is een zespersoons uitvoering, met o.a. Steden & Ridders (de zwarte zeilwagen rechts op de foto is het “barbarenschip”).

Een van deze studenten raakte echter onlangs zijn exemplaar kwijt tijdens een crematie: bij terugkomst bleek een ruitje van zijn auto te zijn ingeslagen en was de koffer met inhoud verdwenen. Gezien de uniciteit van het spel is “gewoon verkopen” voor de dief waarschijnlijk geen optie. Gewoon gebruiken trouwens ook niet.

Links

Eén gedachte over “Bijzonder exemplaar van Catan: gestolen”

  1. Ik heb ook op radio Brabant gehoord, hun hebben oproep gedaan dat studenten looft een beloning van100 euro uit voor de tip.

Reacties zijn gesloten.