Nieuw magazine: De Spellenkast

de-spellenkast-coverOp 8 februari vroeg Christophe op het Bordspelforum.com of er interesse was voor een Nederlandstalig spellenmagazine. Hij zocht ook mensen die daar een bijdrage aan zouden willen leveren. Vier dagen later, op 12 februari, was het proefexemplaar van ‘De Spellenkast’ geboren.

Uit het voorwoord:

“Ik surf me suf” om links en rechts wat informatie over spellen op te zoeken, te kijken wat er nieuw is, hoe het speelt,… en telkens vraag ik me af of er nu niemand met een overzichtelijk magazine op de proppen komt. Ik ben me er van bewust dat dit allemaal een boel werk met zich meebrengt, maar toch.

Daar ontstond het idee voor dit magazine. En hier is ie dan Het proefexemplaar van “De Spellenkast”

Of er toekomst inzit? … Dat hangt van jullie af. Als alles is samengebracht, en het leest lekker weg, dan is het eerste doel al bereikt.

Het blad bevat:

  • Recensies van oude en nieuwe bord- en kaartspellen.
  • Recensies over computer conversies van bord- en kaartspellen.
  • Nieuwtjes uit de spellenwereld.
  • Artikel over spellenprijzen.
  • Artikel over spellenwebsites.
  • Artikel over een bezoek aan een spellenclub.
  • Een puzzel.

Download het proefexemplaar van De Spellenkast.

Wat vind jij van dit nieuwe spellenmagazine?

Eén gedachte over “Nieuw magazine: De Spellenkast”

  1. Op zich een heel goed initiatief. Ik heb het proefexemplaar gelezen en het zit goed in elkaar. Hulde aan de maker, want zoiets slokt een hoop tijd. Toch heb ik een beetje het gevoel dat het wiel opnieuw wordt uitgevonden. Zo probeert Mellon (het ter ziele gegane print magazine; overigens niet het eerste magazine dat in het stof heeft gebeten) op dit moment een doorstart te gaan maken, ook met een PDF versie. Dan zijn er alweer twee. Hoeveel hebben we er nodig, denk ik dan?

    Persoonlijk zit ik er niet op te wachten. Ik heb zelf niet de indruk dat ik me ‘suf surf’. Voor recensies heb ik Board Game Geek, voor discussie bordspelforum.com en voor nieuws ed. gebruik ik Feedreader en voeg gewoon RSS feeds toe. Slechts 3 sites. En met de feedreader krijg ik met 1 druk op de knop alles binnen en ‘scan’ ik door de artikelen heen. Met andere woorden: ik heb m’n eigen ‘magazine’ gemaakt met behulp van RSS. Het enige wat ik mis zijn sites die geen RSS feed aanbieden, maar meestal zijn dat toch geen nieuws sites. Ik heb niet het gevoel dat ik wat mis als ik die niet lees.

Reacties zijn gesloten.