Dominion: Intrigue komt uit in mei

dominion-intrigueRio Grande Games heeft de webpagina voor de eerste uitbreiding van Dominion genaamd: ‘Dominion: Intrique’, online gezet. Ik heb al eerder geschreven over dat de uitbreidingen een volledige set van kaarten zal bevatten, dus de koninkrijkkaarten maar ook alle geld- en overwinningkaarten. Dat is voor deze uitbreiding dus het geval. Het heeft dan ook dezelfde prijs als de basisdoos. Is ‘Dominion: Intrigue’ wel interessant genoeg om aan te schaffen?

Een leuke toevoeging is dat je met de basisdoos en de uitbreiding samen, met 6 personen kunt spelen. Dit vind ik een goede toevoeging. Die extra spelers kunnen prima, want vaak ben je nog aan het schudden wanneer je weer aan de beurt bent, behalve wanneer iemand een Festival deck aan het bouwen is en daarom hele lange beurten heeft.

Verder kun je met de uitbreiding erbij met twee keer vier personen spelen. Ik neem aan dat je dan voor beide spellen uit 50 verschillende koninkrijkkaarten kunt kiezen. Dit zijn meer dan 10 miljard mogelijkheden.

Mensen die claimen de uitbreiding al gespeeld te hebben, laten weten dat de uitbreiding totaal nieuwe concepten introduceert en het spel op een hoger niveau brengt.

Ik ben zeer nieuwsgierig wat de nieuwe uitbreiding gaat brengen. We zullen tot mei moeten wachten, want dan is de Engelse versie van ‘Dominion: Intrigue’ in de winkel verkrijgbaar. Het hoeft niet zo te zijn dat de uitbreiding hierna, genaamd ‘Dominion: Seaside’, ook een volledige set kaarten bevat. Deze uitbreiding zou alleen maar de 25 koninkrijkkaarten kunnen bevatten.

Voor meer informatie kijk op de ‘Dominion: Intrige’ pagina op de website van Rio Grande Games.