Puzzel 32 – Black Stories #1

black_stories1thumb

Winnaars vorige keer

#1: – Jeroen van Doornik (6 jokers)
#2: – Walter (11 zessen)
#3: – Henri (5 jokers)

Gefeliciteerd Jeroen!

Oplossing vorige puzzel

Er lagen de volgende dobbelstenen: 32JJ633J6JJJ246222636J32654523

Het maximale bod was dus 7 jokers.

Regels

Black Stories zijn macabere verhalen waarin het doel is om, na een korte situatiebeschrijving, te raden waarom dit is gebeurd. Om hier achter te komen mogen de spelers vragen stellen aan de spelleider. Deze vragen moeten met ja of nee te beantwoorden zijn. Deze vragen kunnen gesteld worden door ze in de reacties op dit artikel te posten. Gelieve hierbij steeds een nieuwe reactie te maken en niet op de reacties van anderen te antwoorden. Tevens graag slechts één vraag per reactie, dit maakt het makkelijker met beantwoorden. Het is wel toegestaan om meerdere reacties per keer te posten. De vragen zullen minimaal twee keer per dag worden beantwoord.

Verhaal

Een staande man stelt vragen aan een zittende man. Vervolgens pakt hij een pistool en schiet zichzelf neer.

Zin in meer?

De Nederlandse versie van Black Stories is recentelijk uitgebracht door Boosterbox. Deze bevat 50 mysteries om op te lossen en is verkrijgbaar bij de betere spellenspeciaalzaken.

421 gedachten aan “Puzzel 32 – Black Stories #1”

  1. 4856a523-1ad0-4815-84ed-88754f74e801Ja. En daarmee zijn we dicht genoeg bij het antwoord gekomen. Het volledige verhaal wordt daarmee als volgt:

   De situatie speelt zich af in een rechtzaal. De zittende en de staande man zijn de verdachte en zijn advocaat. De verdachte is de moordenaar, maar liegt dat hij gezien heeft dat het slachtoffer zichzelf heeft neergeschoten. De advocaat demonstreert dit. Hij weet echter niet dat het forensisch laboratorium per ongeluk één kogel in het pistool heeft laten zitten. Wanneer de advocaat het moordwapen pakt en de trekker overhaalt, schiet hij zichzelf neer.

 1. De winnaar is degene die het meest heeft bijgedragen aan de totale oplossing.

  En nu de Hamvraag:
  Wie heeft het meest bijgedragen aan de totale oplossing 🙂

  1. Daar zal vanavond het antwoord op worden gegeven. Om 18 uur gaat de nieuwe puzzel online. Daarbij wordt vermeld wie de winnaar is van deze puzzel.

  2. Neemt de jury er ook notie van, dat Dhr. Van Doornik heel veel vragen stelde die reeds gesteld waren.

Reacties zijn gesloten.