Nieuwe uitbreidingen Battlelore

box-battlelore-heroesMensen begonnen al te denken dat de ontwikkeling van Battlelore stopgezet was. Er was al een hele tijd geen nieuws over gekomen sinds het spel door Fantasy Flight Games was overgenomen van Days of Wonder. Maar afgelopen maandag kwam het eerste nieuwsbericht van een nieuwe gratis uitbreiding voor Battlelore op de Fantasy Flight Games website.

Battlelore is eenvoudige wargame geplaatst in de Middeleeuwen met een fantasie thema. Het is gebaseerd op het Commands and Colors spelsysteem van Richard Borg. De basisregels zijn eenvoudig en een spel kan in ongeveer drie kwartier gespeeld worden.

De gratis uitbreiding bestaat uit twee kaarten genaamd Sling en Cattle Riders. Deze kaarten kunnen gebruikt worden om de tot nu toe bijna nutteloze sling en de Cattle Riders sterker te maken.

Het bleef niet bij deze gratis uitbreiding. Vandaag is de Battlelore: Heroes uitbreiding aangekondigd op de Fantasy Flight Games website. Deze uitbreiding bevat tien nieuwe miniaturen van helden met bijbehorende vaardigheden (skills). Verder zitten er nieuwe scenario’s bij samen met ander materiaal zoals extra terreintegels. Met deze helden kan je nieuwe strategieën gebruiken. De helden kunnen skills verdienen en zo in de loop van het spel groeien. Met Calling All Heroes wordt de aftrap gegeven voor een reeks artikelen die de verschillende helden zal introduceren. Deze eerste aflevering gaat over de cleric. De Heroes uitbreiding zal in de herfst in de winkel verkrijgbaar moeten zijn.

Voor meer informatie zie: