Dominion: Seaside op Essen 2009

seaside-box-mockupOp BoardGameGeek staat op dit moment de uitbreiding Dominion: Seaside bovenaan in de Hot Games. En dit terwijl er nog nauwelijks iets over deze uitbreiding bekend is. Maar blijkbaar zijn er wel een heleboel mensen die uitkijken naar de Dominion uitbreiding.

Op de handleiding van Dominion: Intrigue, de eerste uitbreiding, wordt Seaside aangekondigd. Hier staat uitgelegd dat het gaat om een echte uitbreiding en niet om een uitbreiding die ook los gespeeld kan worden. Dus je hebt bij Seaside het basisspel of Intrigue nodig om het te kunnen spelen.

Op het Dominion: Seaside forum van BoardGameGeek heeft Donald X. Vaccarino, de ontwerper van het spel, nog enkele andere (nutteloze) details gegeven over de uitbreiding. Zo zal de uitbreiding uit 26 verschillende koninkrijkkaarten bestaan. Er zullen ook extra componenten meegeleverd worden, maar die zijn maar bijzaak. Het is nog niet duidelijk waar deze componenten voor zijn, maar misschien zijn ze om het spelen van sommige kaarten makkelijker te maken of voor het bijhouden van permanente effecten.

Het thema gaat heel verrassend over de zee. Er zal een totaal nieuw spelmechaniek geïntroduceerd worden, ondersteund door meerdere kaarten. Dit nieuwe spelmechaniek past goed in Dominion en zal het basisidee niet aantasten. Er zullen wel kaarten komen waarbij je meer keuzes hebt, maar het zal niet zoals Intrigue een thema zijn in Seaside. Ook zullen er geen overwinningskaarten in voorkomen met extra mogelijkheden. Seaside heeft dus een ander en eigen thema. De kaarten hebben ongeveer dezelfde moeilijkheidsgraad als bij Intrigue.

Het spel zal 300 kaarten bevatten waarvan een aantal blanco zoals ook het geval was in de basisset en Intrigue. Eén van de kaarten die bedacht was voor Seaside was Black Market, maar de kaart werd uiteindelijk te vreemd gevonden en er is toen voor gekozen om er een promotiekaart van te maken. Deze promotiekaart is nog steeds te koop in de webwinkel van BoardGameGeek.

Donald X. dacht dat op dit moment alles op schema is om Dominion: Seaside in oktober op Spiel 2009 in Essen uit te brengen.

Kijk voor meer informatie bij het onderwerp ‘You know what’s great?‘ op het Dominion: Seaside forum van BoardGameGeek.