Preview van BattleLore: Heroes

battlelore-heroes-boxOp de website van Fantasy Flight Games zijn de previews verschenen van de vijf helden die in de uitbreiding Battlelore: Heroes zullen zitten. De helden kunnen in Battlelore scenario’s gebruikt worden. Ze beginnen met een aantal skills (bekwaamheden) die in de loop van een aantal veldslagen uitgebreid kunnen worden. Er zijn algemene skills die door alle helden gebruikt kunnen worden, maar er zijn ook helden specifieke skills. Deze specifieke skills worden in de preview berichten behandeld.

Zo zijn er van elke held twee miniaturen. Een held die te voet is en een held te paard. Je kunt een held te paard krijgen door de Mounted skill te gebruiken. Helden kunnen los over het bord lopen, maar zich ook aansluiten bij andere eenheden. De helden die behandeld worden zijn (klik op de link om naar het bericht te gaan):

Intussen is ook de preview verschenen over de voorwerpen (artifacts). Je kunt je held uitrusten met een aantal voorwerpen om zo op verschillende manieren vaardigheden te verbeteren en toe te voegen. Zo heb je pantser verbeteringen, uitrustingen, magische voorwerpen, drankjes en wapen verbeteringen. Dan zijn er ook nog diensten en instants, maar dat zijn geen echte voorwerpen. Sommige voorwerpen hebben alleen maar invloed op de held zelf en andere ook op de eenheid die de held ondersteunt. Je kunt de preview over de voorwerpen hier lezen:

In de komende weken zal Fantasy Flight Games de preview publiceren over de algemene skills die de helden kunnen gebruiken. Met het uitkomen van Battlelore: Heroes komen we weer een stap dichterbij het spel wat Richard Borg origineel in gedachten had toen hij Battlelore ontwierp. De volgende uitbreidingen zullen waarschijnlijk nieuwe rassen zijn. Met deze erbij zal ook het systeem van de Call to Arms uitbreiding beter tot zijn recht komen.

Battlelore is eenvoudige wargame geplaatst in de Middeleeuwen met een fantasie thema. Het is gebaseerd op het Commands and Colors spelsysteem van Richard Borg. De basisregels zijn eenvoudig en een spel kan in ongeveer drie kwartier gespeeld worden.