Puzzel 41 – Black Stories #3

black_stories3thumbWinnaars vorige keer

#1: Joran (5 sets)
#2: –
#3: –

Gefeliciteerd Joran!.

Oplossing vorige puzzel

De beste oplossing voor de vorige puzzel was Twee groen gevulde rechthoeken (5 sets). (selecteer de tekst om het antwoord te zien).

U kunt uw antwoorden voor deze week weer insturen door een reactie op dit bericht te geven.

Regels

Black Stories zijn macabere verhalen waarin het doel is om, na een korte situatiebeschrijving, te raden waarom dit is gebeurd. Om hier achter te komen mogen de spelers vragen stellen aan de spelleider. Deze vragen moeten met ja of nee te beantwoorden zijn. Het is ook toegestaan om vragen te stellen die meerdere alternatieven voorstellen, bijvoorbeeld: “Zaten er 0, 1, 2 of meer dan 2 kogels in het pistool?” Dit mag zolang de vraag omgeschreven kan worden als een serie ja/nee vragen. Deze vragen kunnen gesteld worden door ze in de reacties op dit artikel te posten. Gelieve hierbij steeds een nieuwe reactie te maken en niet op de reacties van anderen te antwoorden. Tevens graag slechts één vraag per reactie, dit maakt het makkelijker met beantwoorden. Het is wel toegestaan om meerdere reacties per keer te posten. De vragen zullen minimaal twee keer per dag worden beantwoord.

Prijs

Degene die het meest bijdraagt aan de uiteindelijke oplossing krijgt een exemplaar van de Nederlands editie van de officiële Black Stories. Mocht deze persoon al een keer eerder deze prijs hebben ontvangen dan gaat deze naar de eerstvolgende die de prijs nog niet ontvangen heeft.

Verhaal

Mensen rijden juichend langs een dode.

Zin in meer?

De Nederlandse versie van Black Stories is recentelijk uitgebracht door Boosterbox. Deze bevat 50 mysteries om op te lossen en is verkrijgbaar bij de betere spellenspeciaalzaken.

134 gedachten aan “Puzzel 41 – Black Stories #3”

 1. Was de dode bezig met de flistskast en werd tijdens zijn ” werkzaamheden” geraakt door een auto/andere weggebruiker? En werd door dit ongeval de flistkast zodanig beshadigtdat de mensen juichend langsreden?

 2. Probeerde de man de flitskast onschadelijk te maken, maar bij die poging ging hij zelf dood? Maar hij viel achter zijn auto terecht waardoor hij niet zichtbaar was voor de andere automobilisten, die juichten omdat ze zagen dat de flitskast kapot was?

 3. Wilde de dode man de flitskast in brand steken door er bezine over te gooien, maar stak per ongeluk zichzelf ook in brand?

 4. We beginnen redelijk in de buurt van de oplossing te komen. Wat nu nog mist is waarom de dode de flitskast in brand stak.

 5. De man werd geflitst, en wilde de flitspaal in brand steken door er bezine over te gooien en in brand te steken. Hij vloog zelf echter ook in brand, en kwam te overlijden uit het zicht van de andere automobilisten, die juichend langs de brandende flitspaal reed.

  1. Het belangrijkste is nu geraden. In het verhaal zit nog een klein detail over waarom de man zo boos wordt. Er is nog een extra reden behalve het geflitst worden an sich. Mocht iemand hier voor morgen nog achter komen dan nemen we het mee in de telling, maar anders wordt het verhaal als opgelost beschouwd.

 6. Het verhaal was als volgt:
  Een man wordt geflitst door een snelheidscamera. Dit zou echter het laatste punt op zijn rijbewijs zijn, waardoor hij zijn rijbewijs zou moeten inleveren. Hij rijdt terug naar de camera, overgiet de camera met benzine en steekt hem in brand. Hij morst echter ook benzine op zichzelf, en vliegt zelf ook in brand. Hij overlijdt en valt op de grond. Voorbijrijdende automobilisten zien de uitgebrande camera en de auto en juichen de bestuurder toe, niet wetend dat hij dood is omdat hij achter zijn auto ligt.

 7. Ik heb een vraagje…
  Waar kan ik alle raadsels vinden die al WEL zijn opgelost?
  Ik heb alle raadsels van de black stories box van boosterbox allemaal al gehad!

Reacties zijn gesloten.