X610Z kaart preview: Scrap Metal

scrap-metalIn deze X610Z kaart preview vertelt Patrick (Chaos) over de Scrap Metal kaart.

Scrap Metal is ouwe troep die wordt weggegooid, zoals oud ijzer, als van een autokerkhof. Scrap Metal heeft een functie die met de aflegstapel (Discard Pile) te maken heeft, waar alle gebruikte en vernietigde kaarten heengaan (ouwe troep ;-))

Scrap Metal is een power card met 2 functies: of je haalt een Permanent Card uit de Discard Pile die je direct in het spel mag brengen (onder jouw controle), of waarmee je een Permanent Card in het spel naar de Discard Pile mag sturen. Beide opties zijn sterk, vooral omdat het Permanent Cards in zijn algemeenheid betreft, dus ook Energy Cards en Summons.

Iedere testspeler van X610Z heeft van ons een kaart ‘gekregen’ en deze kaart is naar Twan van Gameforce gegaan. Dit is een eigen leven gaan leiden. Zo hebben we inmiddels de winkel van Twan omgedoopt naar ‘Twanx Mad Miracle Shop’ en daar hebben we een winkelbord van gemaakt, die op het raam boven de ingang wordt geplakt.

De illustratie is gemaakt door Cedric, onze zeer getalenteerde externe visualisator. Hij heeft eerst een schets gemaakt op basis van een kort verhaal dat ik heb bedacht, zodat het gevoel eromheen duidelijk wordt. Na de schets heeft Cedric de illustratie verder uitgewerkt in Photoshop. De huid van het monster is bijvoorbeeld een texture (ondergrond structuur) van groenige boomschors (dat ziet er zo lekker dood uit), en het leer dat de delen bij elkaar moet houden is gemaakt van een ondergrond van ruw leer. Verder is alles getekend en bewerkt met Photoshop.

De vastgeketende warrior (monster) is een opgegraven dode krijger die met van alles en nog wat is opgelapt. ‘As good as new!’ De tekst die Twanx uitspreekt als ‘commerciële salesman’ vonden wij vooral zeer haaks staan op de echte Twan. Dit contrast maakt het – voor ons en wie het weet – extra grappig.

Toen Twan het na het playtesten zag: 🙂 :D. De komende tijd tot en met de release is zijn winkel toch echt ‘Twanx Mad Miracle Shop’. Grappig hoe dit verder gaat leven en uitmondt in een tweede naam van een winkel.

Er zijn vele strategieën voor deze kaart. Bijvoorbeeld de combinatie met Pull Back, waarbij je een kaart uit het deck van je tegenstander in de Discard Pile mag gooien. Met Scrap Metal kun je het vervolgens ‘opgraven uit de Discard Pile’ en direct in het spel brengen. Dit vinden tegenstanders niet leuk, jij wel!

Wil je meer weten over X610Z? Ga dan naar de officiële website, bekijk de andere X610Z berichten hier op Spellenclub Eindhoven of kom naar een X610Z preview dag.

twanx-mms

Eén gedachte over “X610Z kaart preview: Scrap Metal”

Reacties zijn gesloten.