Interview met kantoorboekhandel Versmissen

kantoorboekhandel-versmissen-logoDit is een interview met Marieke van Daal van kantoorboekhandel Versmissen. Deze kantoorboekhandel heeft ook een groot assortiment bord- en kaartspellen.

Vertel eens iets over uzelf en uw interesse in spellen.

Ik ben opgegroeid met spelletjes. Ik heb twee oudere broers en een oudere zus die veel van spellen houden en ook mijn moeder speelt graag een spelletje mee. Toen Kolonisten van Catan de kop opstak in Duitsland ben ik in aanraking gekomen met ‘de nieuwe generatie’ bordspellen en sindsdien is het alleen maar meer geworden. Ik heb thuis ook een spellenkamer met tegen alle muren stellingen met spellen.

Wat is uw visie op spellen?

Het is een hele gezellige manier van vrijetijdsbesteding. Ik ging, toen ik studeerde en ook daarna nog, liever een avond spelletjes spelen met een hapje en een drankje, dan naar de kroeg. Daarbij is het ook nog eens stukken goedkoper en je kunt elkaar verstaan!

Waar komt de naam Versmissen vandaan?

Mijn moeder en zus zijn de winkel begonnen in 1986 en in 2001 heb ik de winkel van mijn zus overgenomen. Ik wist op dat moment niet wat ik in de toekomst wilde en was net met mijn studie gestopt. Het kwam op het juiste moment en het is dus een familiebedrijf.

marieke-versmissen-binnenWaarom verkoopt een kantoorboekhandel bord- en kaartspellen?

Aangezien ik in een dorp gevestigd ben, verkoop ik ook speelgoed. Maar door mijn eigen interesse in bordspellen is het assortiment langzaamaan uitgebreid. Ik heb over het algemeen ook andere spellen dan de spellen die je ziet in de ‘gewone grote’ speelgoedwinkels. Ook omdat ik zelf veel spellen speel, weet ik klanten goed te adviseren over wat leuk is voor bepaalde leeftijden. Klanten komen hierdoor terug naar de winkel.

Wat voor soort publiek komt er in kantoorboekhandel Versmissen voor het kopen van spellen?

Mensen uit het dorp die een cadeautje zoeken, maar ook mensen van verder weg die weten dat mijn assortiment redelijk uitgebreid is voor een kleine winkel en zeker niet standaard.

Welke producten van welke producenten of leveranciers zijn er in de winkel te vinden?

Ik heb spellen van Nederlandse uitgevers als 999-games, Ravensburger, PS-Games en QWG Games, maar ook spellen van buitenlandse uitgevers zoals Days of Wonder of Da Vinci Games.

Hoe wordt bepaald welke producten in de winkel verkocht gaan worden?

Ik doe zelf de inkoop dus ik laat me informeren door de uitgevers en distributeurs. Verder snuffel ik veel op internet en bezoek ik ‘Spiel’ in Essen en het Spellenspektakel in Zwolle, hoewel eerstgenoemde mijn duidelijke voorkeur heeft vanwege het grotere aanbod aan spellen.

versmissen-buitenOp welke manier onderscheidt Versmissen zich van andere spellenwinkels?

Daar ben ik niet zo mee bezig. Het is voor mij belangrijk dat ik een leuk assortiment heb voor mijn klanten. Wel onderscheid ik me graag van de ‘gewone grote’ speelgoedwinkels door een ander assortiment te voeren.

Wat zijn de meest populaire spellen?

Bij mij zijn vooral kaartspellen populair, ook omdat dit een leuke prijsklasse is voor (kinder)feestjes. Verder blijft Catan natuurlijk een klassieker.

Welke spel wordt ondergewaardeerd en zouden we zeker een keer moeten uitproberen?

Boomtown, het is helaas niet in het Nederlands uitgegeven. Het is een relatief klein spel, maar ontzettend tactisch en erg leuk. Er is nog maar een klein aantal verkrijgbaar in Nederland omdat het niet meer gemaakt wordt.

Wat doet kantoorboekhandel Versmissen voor de spellengemeenschap?

Door gebrek aan ruimte heb ik me nog niet beziggehouden met toernooien en demonstraties, maar dat wil niet zeggen dat dat in de toekomst ook niet gaat gebeuren. In het verleden heb ik wel een paar demo’s gehouden en ook een keer op het Spellenspektakel een stand gehad. Ook heb ik natuurlijk mijn grote versie van het Catanspel wat ik hier en daar probeer te promoten en verhuur. In 2003 heb ik de spellenclub Sessa opgericht in Waalre. Daar spelen we om de week op vrijdagavond bord- en kaartspellen. De leden krijgen 10% korting als ze in mijn winkel spellen kopen. Verder zorg ik ook voor nieuwe spellen die mensen kunnen testen bij de spellenclub. Zo kunnen ze zien of het een goed spel is en ze het eventueel willen kopen.

Wat zijn de verwachtingen voor de toekomst voor kantoorboekhandel Versmissen?

Ik zal altijd spellen blijven verkopen. Het assortiment zal naar verwachting voorlopig niet veel groter worden door gebrek aan ruimte.

Ik bedank Marieke van Daal voor het geven van dit interview.

Gegevens van kantoorboekhandel Versmissen:

Kantoorboekhandel Versmissen
Willibrorduslaan 18
5581 GE Waalre
040-2230394
info@versmissen.nu
http://www.versmissen.nu