Gespeeld in 2009

dominion-boxartIn 2009 heb ik 263 keer een spel gespeeld, waarvan 70 verschillende spellen. Ik denk dat ik ongeveer 30 keer vergeten ben te noteren dat ik een spel gespeeld heb. Gemiddeld speel ik ongeveer 5 spellen per week, dat is één spel per week meer dan vorig jaar.

Mijn top tien van meest gespeelde spellen in 2009 is:

  1. Dominion x 76 (8.5)
  2. X610Z x 13 (7.5)
  3. Race for the Galaxy x 11 (8)
  4. Roll through the Ages x 11 (7.5)
  5. Black Stories x 11 (7.5)
  6. Keltis x 9 (7)
  7. Blokus 3D x 8 (7)
  8. Fluxx x 8 (7)
  9. Perudo x 7 (6)
  10. Small World x 7 (7.5)

Het getal tussen haakjes is de waardering die ik de spellen gegeven heb (op een schaal van 1 t/m 10).

Dit jaar staat Descent: Journeys in the Dark niet in de top tien. Hij staat op nummer elf. De reden is waarschijnlijk dat ik een aantal keren vergeten ben te noteren dat ik het gespeeld heb. Ik heb een vaste afspraak om op elke vrijdag om de twee weken Descent: Road to Legend te spelen. Soms gaat de afspraak niet door, maar ik zal het dit jaar toch wel minimaal 12 keer gespeeld hebben en het zou dus eigenlijk in de lijst moeten staan.

Ik vind Dominion het leukste spel van het jaar. Dat kun je duidelijk zien aan het aantal keren dat ik het gespeeld heb. De 76 keer dat ik het gespeeld heb is in het echt, en niet online via BrettspielWelt. Ik heb dit jaar minder verschillende spellen gespeeld dan vorig jaar. Dit komt omdat ik zo vaak Dominion gespeeld heb. Met de twee uitbreidingen erbij blijft dit een leuk spel wat ik nog vaak zal spelen. In 2010 ga ik een ‘Spellenclub Eindhoven Dominion kingdom play mat’ maken, die gewonnen kan worden door middel van een prijsvraag. Ik ben komend jaar ook van plan nieuwe Dominion uitbreidingen direct aan te schaffen.

Sinds kort heb ik een smartphone met daarop de applicatie BGG Mobile. Met deze applicatie kan ik direct wanneer ik een spel speel deze noteren als gespeeld op BoardgameGeek. Daarmee hoop ik volgend jaar mijn gespeelde spellen nog beter bij te houden. Mijn voornemens op spel gebied voor 2010 zijn: Meer Battlelore spelen en het nog beter bijhouden van mijn gespeelde spellen op BoardgameGeek.

Een aantal andere 2009 lijstjes:

Ik wens iedereen het beste voor 2010.