De Eindhovense OorlogsDagen Guild

eindhovense-oorlogsdagen-guildOp BoardgameGeek – de grootste internationale ‘bordspellen’ communitysite – is er de mogelijkheid om zogenaamde guilds op te richten. Een guild is een ‘kleine’ discussiegroep met informatie, afbeeldingen en een agenda rond een bepaald thema. Zo heb je guilds voor winkels, evenementen en spelgroepen.

Al sinds 2007 is er een Eindhoven guild voor spelliefhebbers uit Eindhoven en omgeving. Op dit moment heeft het guild 48 leden en het forum wordt goed gebruikt. Het opmerkelijkste van deze guild is dat er een groep wargamers mee bij elkaar gekomen is. Deze wargamers hebben samen de Eindhovense OorlogsDagen georganiseerd. In november 2009 is al de vijfde Eindhovense OorlogsDag gehouden.

Naar aanleiding van dit succes zijn deze spelers recent een gespecialiseerde Eindhovense OorlogsDagen guild begonnen. Nu is de Eindhoven guild niet meer ‘gedomineerd’ door wargames, en dus ook een stuk rustiger geworden.

De BoardgameGeek guilds zijn een goede manier om met lokale spelers in contact te komen. Wordt lid van de Eindhoven guild als je interesse hebt in spellen in het algemeen. Als je speciaal geïnteresseerd bent in wargames, wordt dan lid van de Eindhovense OorlogsDagen guild.