Cities in de Speel-o-Theek

cities-boxNaar aanleiding van de nieuwe puzzel van morgen heeft de spelauteur Martyn F. een exemplaar van zijn spel Cities gedoneerd aan de Speel-o-Theek.

In Cities bouwen de spelers een stad waarbij ze rekening moeten houden met het toerisme. Elke beurt trekt de meesterbouwer een tegel. De andere spelers pakken dan dezelfde tegel uit hun stapel. Zo bouwt iedereen zijn eigen stad, maar met dezelfde tegels. Nadat een tegel – waarop parken, terrassen, water en bezienswaardigheden te zien zijn – is aangelegd, mag de speler er een toerist op plaatsen of een andere toerist één stap laten lopen.

Als er zo zestien tegels geplaatst zijn is het spel afgelopen en wordt de score berekend. De score kan berekend worden op drie niveaus. Voor het eenvoudigste niveau krijgt de speler voor elke bezienswaardigheid en park één punt per veld als er een toerist op staat. Voor elk volgend niveau komen er meer regels bij.

Probeer binnenkort de Cities puzzel hier op Spellenclub Eindhoven of probeer het spel zelf eens uit. Voor meer informatie over Cities kijk op de website van Martyn F.