Dominion: Prosperity

dominion-prosperity-boxLet ik even niet op en dan staat de volgende uitbreiding van Dominion weer op de stoep. Het gaat om Dominion: Prosperity die in februari op de Neurenberg Spielwarenmesse in Duitsland gepresenteerd was. Het spel is verkrijgbaar op de spellenbeurs Gen Con Indy 2010 in Amerika. De datum van uitgave is augustus en september 2010.

In Dominion: Prosperity draait het om het geld. Zo zijn er veel geldkaarten met speciale eigenschappen. De kosten van de kaarten variëren tussen de drie en zeven geld. Ook komen er twee nieuwe basiskaarten bij die willekeurig toegevoegd kunnen worden. Het gaat hier om een kaart die tien punten waard is voor 11 geld genaamd Colony. En om een geldkaart met de waarde van vijf die negen geld kost om te kopen. Als deze kaarten toegevoegd worden is er ook een nieuwe eindconditie. Het spel eindigt wanneer de Colony stapel op is. Dominion: Prosperity is een uitbreiding die niet op zichzelf gespeeld kan worden. Het bevat 25 nieuwe koninkrijkskaarten en een aantal nieuwe tokens en speelmatjes.

Voor meer informatie zie: