Dungeon Crawler Spellen

Vandaag heeft Scott Nicholson een video online gezet waarin hij het spelgenre van Dungeon Crawlers behandelt. Dit is één van mijn favoriete speltypes. Daarin behandeld hij onder andere het spel Descent: Journeys in the Dark, waarover ik al vaker geschreven heb. Ik heb bijna de campagne versie van Descent uitgespeeld waar ik dan een recensie over ga maken. Ook behandelt hij het spel Dungeons & Dragons: Ravenloft het Bordspel, dat ik afgelopen weekeinde met veel plezier gespeeld heb op de Ducosim zomerbeurs. Hierover zal ik binnenkort een eerste impressie geven.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=2rgaDCia9Hk[/youtube]

Hij laat aan de hand van deze twee spellen en ook Those Pesky Humans! en de nieuwe uitgave van DungeonQuest zien wat voor soort spellen dit zijn, wat voor spelmechanismen gebruikt worden en welke variaties er tussen zitten.

Recent is er ook een negatieve recensie verschenen over DungeonQuest van The Dice Tower. Daar is ook een uitgebreide uitleg te vinden over Descent: Journeys in the Dark.

2 gedachten aan “Dungeon Crawler Spellen”

  1. Joran,

    Als je een liefhebber van dungeoncrawlers bent moet je zeker Claustrophobia (Asmodée) eens een kans geven, voor zover je dat nog niet gedaan hebt natuurlijk. Die is mij ook zeer goed bevallen.

    En Heroscape: Battle For The Underdark is ook niet te versmaden.

    1. Bedankt voor de tip, dat wil ik zeker eens proberen. Ik heb laatst ook een keer een demo gehad van Heroscape, maar ik denk dat het geen goede demo was, want ik vond er niks aan (Heroscape en de demo). Het waren ook de eenvoudige regels die uitgelegd werden.

Reacties zijn gesloten.