Spiel 2010 in Essen

spiel-2010-logoDeze week zal Spiel 2010, de grootste spellenbeurs van Europa, weer plaats vinden in de Messe van Essen (Duistland). Van donderdag 21 oktober tot en met zondag 24 oktober trekken spelliefhebbers over heel de wereld naar deze beurs. Er zijn twee problemen met deze beurs: Hij is groot en er is heel veel te zien. Alle uitgevers, winkels en spellen zijn verspreid over negen grote hallen. Je kunt gewoon naar binnen lopen en jezelf prima vermaken, maar je kunt jezelf ook voorbereiden. Welke nieuwe spellen zijn er uitgekomen en wil je proberen? Waar zijn de gratis hebbedingetjes te vinden?

Ik ga hier geen lijst opsommen van de nieuwe spellen, dat hebben andere mensen gedaan die dat veel beter kunnen. Zo is op weblog De Tafel Plakt een serie artikelen te lezen met een vooruitblik over de nieuwe Essen spellen van 50 afleveringen en een Essen koopwijzer. Ook op het Spellengek weblog zijn een aantal Essen previews en spellenlijstjes verschenen. Op Gezelschapsspel.info zijn artikelen te vinden voornamelijk over Nederlandse uitgaven van spellen op Spiel. Verder zijn er Essen previews te vinden op De Bordspelspeler en Over Spellen blogs. Zoals je ziet hoef ik niets meer toe te voegen. En als dit niet genoeg is kun je ook nog meediscussiëren op de forums van BordspelMania en BordspelPlaza.

De belangrijkste lijst is natuurlijk de officiële lijst van nieuwe spellen (pdf) die van de website van Spiel te downloaden is. Ook is er op BoardGameGeek bruikbaar materiaal te vinden zoals de Essen 2010 Canonical List van alle nieuwe releases en natuurlijk de lijst met speciale beursaanbiedingen en gratis spulletjes.

Ik sta van donderdag tot en met zaterdag op de stand van X610Z in hal 6, je kunt het niet missen. Ik heb zelf niet zoveel waar ik speciaal naar uit kijk. Er komen veel te veel nieuwe spellen uit. Hoewel ik zeker interesse heb in de laatste Thunderstone uitbreiding en promotie kaarten. Ik zal een blik werpen op de Roll Through the Ages uitbreiding en ik wil ook het spel Ascension uitproberen. En er zijn vast wel een paar leuke aanbiedingen die ik niet kan weerstaan. Maar ik moet goed opletten, want ik heb nu nog spellen van vorig jaar in de kast liggen waar ik het plastic nog niet vanaf gehaald heb. Nu maar hopen dat mijn verkoudheid snel voorbij is.