Bakske Koffie (6) op Crisis ’10 te Antwerpen

Omdat ik thuis nog vele kilo’s onbeschilderd tin heb liggen had ik er eigenlijk weinig te zoeken. Maar ja, een dagje uit naar Antwerpen naar het grootste historische miniatuur wargame evenement in de Benelux is toch wel leuk … of moet ik zeggen plezant. En de Tin Soldiers of Antwerp (TSA) organiseert dit evenement – met zowel handelaren als displays – slechts één keer per jaar en die moet je niet voorbij laten gaan. Dus ben ik vorige week zaterdag met de trein naar Antwerpen geweest. Hieronder een korte impressie.

Libië

Crisis '10 01Mario en Dick van de Eindhovens-Boxtelse wargamevereniging De Achterhoede staan weer apetrots te glunderen met hun spel over de Italiaans-Turkse Oorlog van 1911-1912 in de Libische woestijn, een verre afgeleide van een ooit bij mij thuis gespeelde potje Fire and Fury.

Mexico

Crisis '10 02De Mexicaanse Revolutie begin 20ste Eeuw was dit jaar het thema en inspiratiebron voor de heren van Militia Brabantia. En ze hadden er succes mee, want sleepten toch maar mooi de hoofdprijs voor beste display in de wacht. Ik denk toch, dat het de film over Pancho Villa op de achtergrond was, die het ‘m deed. En anders waren het de sigaren of de fles Tequila wel. Toch mooi werk, jongens!

Kamikaze

Crisis '10 03Participatiespelen heb ik dit jaar weinig gezien en dat is toch jammer. Maar echt bijzonder was toch deze van een groep Britten over een kamikaze aanval op het Amerikaanse vliegdekschip Ticonderoga. Maar de kans om deze te spelen heb ik voorbij laten gaan. Anders had ik me volledig en compleet met Hachimaki om mijn hoofd – gemaakt van wel erg dunne stof – op het Amerikaanse doelwit kunnen storten. Bizzare jongens, die Britten … en de Japanners ook trouwens.