Existenz: The Board Game speeltest en prijsvraag

Op zaterdag 26 maart zal er een publieke speeltest gedaan worden voor ‘Existenz: The Board Game – On the Ruins of Chaos’ in de speelruimte van Gameforce te Eindhoven. Het begint om 11 uur en duurt tot 17 uur. De toegang is gratis en iedereen die zich inschrijft krijgt gratis een consumptie. Er zijn maar 32 vrije plaatsen, dus schrijf je zo snel mogelijk in op de website van X610Z.

Net als bij het verzamelkaartspel worden bij het ontwikkelen van het bordspel de spelers betrokken. Er zijn intussen online al een aantal testen gedaan en op 26 maart zal dus de eerste publieke speeltest plaatsvinden. Dit is de kans om invloed te krijgen op de ontwikkeling van een nieuw bordspel.

Existenz: The Board Game is gebaseerd op het verzamelkaartspel X610Z. Het bordspel bevat vier dekken van kaarten. De meeste kaarten komen uit ACT I, ACT II en de nog niet uitgebrachte ACT III van het verzamelkaartspel, maar er zijn ook kaarten bij die speciaal gemaakt zijn voor het bordspel. De vier dekken hebben de thema’s: piraten, ondoden, Amunnian en barbaren.

Ook is er deze dag de mogelijkheid om de kaarten van de eerst volgende uitbreiding ACT III: Soul Rage in te zien. Bekijk de werking van de kaarten en een gedeelte van de bijbehorende illustraties. De illustraties worden gemaakt door illustratoren van over de hele wereld. Nieuw in deze uitbreiding zijn: Spirit Summon kaarten, Relic en Charm kaarten die voorheen de permanent en non-permanent kaarten waren, een nieuw speelbord en een nieuw soort energie genaamd Halos.

Zo zit er in Soul Rage een kaart genaamd Qin Shi Huang Warriors waarvan de illustratie bovenaan dit bericht te zien is. Hij heeft een aanvalswaarde van 4, verdediging van 6, snelheid van 4 en een bereik van 1. De speciale kracht is dat je voor twee energie de kaart terug op hand mag nemen. Als je dus veel energie hebt, kun je deze kaart in één beurt meerdere keren neerleggen, mee aanvallen en terug op hand nemen.

Win een Battle Tube

Raad de wat de casting costs zijn voor Shi Huang Warriors en win een Battle Tube. Stuur het antwoord naar prijsvraag@rollthedice.nl. Houd er rekening mee dat naast de Mystic en Boost energie er ook kleurloze en Halos energie nodig kan zijn. Testspelers van Soul Rage mogen niet meedoen. Stuur het antwoord in voor zaterdag 26 maart.

Schrijf je in voor de publieke speeltest op de website van X610Z.