Spelverslag: Leader 1 – 11 februari 2011

Teamleider blauw

De teamleider van het gele team

We hebben toch nog gefietst en wel Leader 1. En wat denk je? Niet te geloven, twee ervaren toppers worden geklopt door een renner met haar op de benen en de eerste keer op de fiets.

Albert Fignon (Henk) sprong weg beneden aan het derde categorie klimmetje terwijl Cancelara (Marc) en Lars Boom (Marcel) beschut in het peloton zaten en lachend grapjes maakten over Albert met zijn haar op zijn benen. ‘Die onervaren gozer zal wel snel stilvallen. Die pakken we zo meteen wel terug.’, grapte ze nog :). In de afdaling en op het vlakke gingen Cancelara en Lars Boom samen in de achtervolging en haalden heel de kopgroep in alsof ze stil stonden. Op één renner hadden ze niet gerekend: Albert Fignon, die de wedstrijd met luttele secondes wist te winnen.

  1. Albert Fignon (Henk) 0 sec
  2. Cancelara (Marc) 3 sec
  3. Lars Boom (Marcel) 5 sec
  4. De rest van de kopgroep op 1:15 min
  5. Peloton op 2:05 min

De teamleider van het blauwe team

Ook een woordje van de teamleider van het blauwe team. Laat ik allereerst de teamleiders aan jullie voorstellen die met hun team mee hebben gedaan aan de nijverheidslaan CLASSIC 2011 stage 1.

Teamleider roze
Teamleider geel

  • Team geel: Marc – Zo kennen we Marc, van het begin af aan peinzend hoe te winnen.
  • Team roze: Henk – Zo kennen we Henk, met zijn neus in de boeken.
  • Team blauw: Marcel (Ikzelf) – Tja een spel spelen moet vooral ook lol maken zijn.

Na een lange uitleg van de wedstrijdleiding hoe gevaarlijk deze etappe zou zijn, werden de renners en hun teamleiders aan het vertrek geroepen. Het startsein werd gegeven door niemand minder dan Simon die het allemaal veel te lang vond duren en wel wat actie wilde zien voordat hij naar bed moest.


Vanuit het vertrek werd er weggesprongen uit het peloton. Op de heling in aanloop naar de berg van de derde categorie werd de wedstrijd een wedstrijd.Daar komt het pak aan. Henk nog steeds aan kop maar Marc en ik proberen, drie rijen dik, er voorbij te komen. Maar het kost kruim.


Voordat de renners de sintelbaan op gaan is het eigenlijk al beslist. Henk, met wat extra risico, komt als eerste op de baan en heeft de eindstreep in zicht. Marc en ik kunnen niet meer er voorbij en zijn blij dat we elkaars wiel kunnen pakken. Proficiat Henk met deze indrukwekkende overwinning. Alleen volgende keer wel met geschoren benen :D.

Spelers: Henk Visser, Marc Pulles, Marcel Rutten
Verslaglegging: Marc Pulles, Marcel Rutten
Foto’s: Marcel Rutten

Eén gedachte over “Spelverslag: Leader 1 – 11 februari 2011”

  1. We hadden ook iets eerder moeten demareren Marcel. Maar we zaten zo relaxt te kletsen in het peloton.

Reacties zijn gesloten.