De eerste keer Zombie Dice

Je bent een Zombie en wilt natuurlijk zoveel mogelijk hersenen eten. Maar je moet oppassen dat jouw lunch je niet neerschiet met een jachtgeweer. Dit is het thema van het het dobbelspel Zombie Dice van Steve Jackson Games.

Het spel heeft een beker met daarin dertien dobbelstenen. Op de dobbelstenen staan symbolen voor hersenen, lopen (voetjes) en schieten. Er zijn drie kleuren dobbelstenen – groene, gele en rode – met een verschillende verhoudingen van deze symbolen. Het spel kan gespeeld worden met twee of meer spelers.

De speler die aan de beurt is pakt blind drie dobbelstenen uit de beker en gooit die. De dobbelstenen die hersenen of schoten tonen worden appart gelegd. Je mag na een worp ervoor kiezen om te stoppen en dan krijg je zoveel punten als je hersenen gegooid hebt. Als je drie of meer geweerschoten gegooid hebt eindigd je beurt en krijg je geen punten. Als je doorgaat pak je de gerolde voeten en een aantal nieuwe dobbelstenen uit de beker zodat je samen drie dobbelstenen hebt die je vervolgens weer gooit. Zo ga je door totdat je stopt of ‘doodgeschoten’ bent. Daarna is de volgende speler. De speler die de meeste punten haalt is de winnaar. Het spel stopt in de ronde dat een speler dertien of meer punten haalt.

Dit is een kort en eenvoudig spelletje. Het aardige zit hem in de verschillende kleuren dobbelstenen. Met een groene dobbelsteen heb je maar 17% kans dat je geschoten wordt, terwijl dit bij de rode dobbelsteen 50% is. Dus als je in je beker nog drie rode dobbelstenen hebt zitten en twee gele, dan heb je een hoge kans om rode dobbelstenen te pakken en dus een grote kans om schoten te gooien. Veel meer diepgang zit er niet in. Maar omdat het zo snel speelt, en het leuk is wanneer je ondanks je kansen toch nog die paar extra punten scoort, is dit toch een leuk spel voor tussendoor wanneer je wacht op spelers om een echt spel te gaan spelen.

4 gedachten aan “De eerste keer Zombie Dice”

  1. Vorige week voor het eerst gespeeld. Er leuk dobbelspelletje. Vooral op tijd stoppen en veel geluk hebben met de dobbelstenen. Ideaal om de avond mee af te sluiten.

Reacties zijn gesloten.