Get Bit

Spelgegevens

Naam spel Get Bit
Spelbedenker Dave chalker
Uitgever Mayday Games
aantal spelers 3-6 leeftijd 6+ tijdsduur 20 minuten
prijs 13 soort spel Kaartspel

De eerste indruk

De haai behoort tot de kraakbeenvissen, net als de roggen. Er zijn ongeveer vierhonderd soorten haaien. Van deze vierhonderd zijn er vier gevaarlijk voor de mens. De witte haai is hiervan de bekendste. Theoretisch gezien is de kans om dood te gaan door bliksem vijf maal groter dan dood te gaan door een haai. Waarom dan toch die angst voor deze beesten?
Nou is het wel zo dat deze angst de basis is voor een zeer vermakelijk en kort kaartspel getiteld get bit. Het kleine doosje ziet er aardig uit en nadat je de poppetjes en kaarten hebt gepakt is mijn eerste indruk dat alles degelijk is en mooi vormgegeven.

De voorbereiding

Waar bestaat het spel uit? Een blaadje met regels, zes kaartsetjes met de getallen één tot en met zeven in diverse kleuren en een bijbehorend mannetje waarvan de ledematen verwijderd kunnen worden en tot slot een haaienkaart. Deze laatste kun je vervangen met een legohaai dat is net wat leuker dan zo’n statische kaart. Iedere speler kiest een kleur en legt zijn poppetje op tafel.

Spelverloop

Wat gebeurt er nu? De haai verschijnt achteraan de rij en die heeft wel trek in een lekker hapje. Iedere speler kiest blind een kaart en gezamenlijk worden alle kaarten getoond. de gekozen kaart geeft aan hoe snel de speler weg zwemt van de haai. De speler met het laagste getal zwemt als eerste naar voren. hij komt helemaal vooraan de rij te liggen. Dan volgt de kaart met het op een na hoogtse getal enzovoort. Echter hebben twee of meer spelers dezelfde kaart gekozen dan blijven die mannetjes op hun plek liggen. De persoon die uiteindelijk voor de haai ligt, als laatste in de rij dus, wordt gebeten. Verwijder een ledemaat en door de vrijgekomen adrenaline zwemt hij helemaal naar voren. Tevens mag deze speler de gespeelde kaart terugpakken. Alle andere spelers zijn hun gespeelde kaart voorlopig kwijt. Dan begint de volgende ronde. Ben je op één kaart na al je kaarten kwijt mag je ze allemaal terugpakken en verder spelen.

Deze rondes blijven elkaar opvolgen totdat je of je vierde en laatste ledemaat kwijt bent, je bent opgegeten en ligt er dus uit, of je wint het spel. Dit gebeurt als je helemaal vooraan ligt op het moment dat je nog maar met z’n tweeën over bent.

Tips en opmerkingen

Nog een slot opmerking, de handen, voetjes en het hoofd kunnen ook los dus je zou in plaats van alleen de ledematen ook deze bij het afbijten kunnen betrekken, waardoor het spel iets langer kan duren. Maar voor mij persoonlijk is ledematen (plus eventueel het hoofd) precies lang genoeg.

Oordeel recensent

Voor wie is dit spel? Voor iedereen. Het is echt heel grappig. Wordt je snel uitgeschakeld is het nog steeds erg grappig om te zien wat er met de rest gebeurt. Wat ook veel gebeurt is dat men lekker gaat rotzooien met de ledematen, benen waar de armen horen, het hoofd eraf, enzovoort. Daarnaast is het erg snel, dus lang aan de zijkant zitten is er niet bij. De spelletjes die ik tot nu toe gespeeld heb resulteerden in sowieso nog een keer spelen. Soms wel tien potjes achter elkaar. Hou je van iets luchtigs om een spellenavond af te sluiten of om op een feestje de sfeer erin te brengen dan mag dit spelletje niet in je collectie ontbreken. Houd je alleen van spellen die iets om het lijf moeten hebben dan kan je Get Bit beter niet kopen.

Dit spel werd ons geschonken door Mayday Games

3 gedachten aan “Get Bit”

  1. Erg leuk amusant spel. Vooral als je met wat meer spelers bent.
    Ook de fun-factor is er eg hoog.

  2. Zijn er Belgische spellenwinkels die dit spel verkopen, de winkel waar ik bij langs ging kenden het spel niet :/ (moet gewoon weten waar ze het wel verkopen 🙂

Reacties zijn gesloten.