Puzzel 126 – Ticket to Ride #27

Winnaars vorige keer

#1: madhobbit – 7 punten
#1: Johan – 7 punten
#3: Raymond – 3 punten

Gefeliciteerd madhobbit en Johan!

Oplossing vorige puzzel

De overeenkomst is dat het allemaal verzamelspellen zijn. De overeenkomst van Johan keur ik niet goed omdat Start Trek duidelijk een sciencefiction thema heeft.

U kunt uw antwoorden voor deze week weer insturen door een reactie op dit bericht te geven.

Regels

Gegeven zijn een bord, twee tickets en 12 wagonkaarten. De bedoeling is om zo veel mogelijk punten te scoren door trajecten te bezetten. Om een traject te bezetten is een aantal wagonkaarten van de kleur van de route nodig gelijk aan de lengte van het traject. Een wagonkaart kan maar een maal gebruikt worden. Een joker kan voor elke kleur ingezet worden. Een grijze route kan met elke kleur bezet worden, maar de gebruikte wagonkaarten moeten wel allemaal dezelfde kleur hebben.

Een ticket is gehaald als er een aaneensluitend spoor van bezette trajecten is tussen de twee stations. Een ticket dat gehaald is levert het aantal punten op dat op de kaart staat. Elk ticket dat niet gehaald is levert hetzelfde aantal minpunten op.

Punten worden tevens verdiend met het bezetten van trajecten. De onderstaande tabel laat het aantal punten zien wat met een traject verdiend  wordt:

Lengte 1 2 3 4 5
Punten 1 2 4 7 10

Tevens krijgt degene die de langste aaneengesloten route heeft 10 punten. Gelieve dan ook je langste route te vermelden. Bij het bepalen van de langste route mag elk traject maar een keer gebruikt worden. Het traject mag zichzelf wel kruisen (mogelijk bij Den Bosch en Eindhoven). Indien meerdere mensen de langste route hebben krijgen ze allemaal de volledige punten.

Oplossingen kunnen gegeven worden door aan te geven welke trajecten bezet worden, en het resulterende aantal punten. Een voorbeeld:

Je tickets zijn Eindhoven-Den Bosch (5 punten) en Zuid-Holland-Limburg (8 punten) en je hebt 12 jokers. Je kan dan bijv. de volgende oplossing geven:

Eindhoven-Den Bosch, Eindhoven-Tilburg, België-Eindhoven: 18 punten (10 + 7 + 4 + 5 – 8), langste route: 9.

U kunt uw antwoorden voor deze week insturen door een reactie op dit bericht te geven.

Deadline

De deadline voor het insturen van oplossingen is woensdag 3 augustus om 05:00.

3 gedachten aan “Puzzel 126 – Ticket to Ride #27”

 1. Helmond – Veghel
  Veghel – Den Bosch
  Den Bosch – Waalwijk
  Waalwijk – Zevenbergen
  Zevenbergen – Roosendaal

  (2+2+2+7+2) + 9 – 5 = 19 punten
  Langste Route: 12

 2. van rosendaal tot aan Helmond (bovenlangs via waalwijk en denbosch)
  (alles in eigen kleur, met drie blauwe jokers en 1 gele)
  2+7+2+2+2 voor de verbindingen.
  +9 en – 5 voor de routes
  10 voor langste route van 12 stuks.

  29 punten totaal.

Reacties zijn gesloten.