Dobbelstenen allerlei

Stel voor dat je een spelletje Battlestations speelt en daar met je scheepskanon van 7000 sterkte schiet op een ruimteschip met schilden van 7000 sterkte. Wat doe je dan daarna met die 14.000 dobbelstenen waarmee je gegooid hebt? De volgende video laat één van de mogelijkheden zien.

Mensen die van dobbelstenen en Dominion houden ‘moeten’ de onderstaande recensie over Quarriors van The Dice Tower bekijken. Quarriors is een dice bag building game. Afgelopen woensdag is er ook een recensie van dit spel verschenen op het De Tafel Plakt blog. Ik hoop dat dit spel ook op Spiel ’11 te zien en te koop is.

Ludology is een podcast over de geschiedenis en theorie van bordspellen. In de laatste aflevering hebben ze het over dobbelstenen. Ik heb er met interesse naar geluisterd. Ze hadden aan één aflevering niet genoeg dus de volgende aflevering van Ludology gaat ook over dobbelstenen.

Luister naar de aflevering Dice-O-Rama van Ludology.