Terra

Spelgegevens

Naam spel Terra
Spelbedenker Bruno Faidutti
Uitgever Days of Wonder / Hodin
aantal spelers 3-6 leeftijd 8+ tijdsduur ±30 minuten
prijs 20,00 soort spel coöperatief

Achtergrond

Verbeter de wereld, begin bij jezelf. Crisis in de wereld. Probeer samen de crisis tegen te gaan, maar zorg dat jij de belangrijkste bijdrage levert.

Korte spelbeschrijving

Iedere keer als je aan de beurt bent, pak je een kaart van de stapel. Als het geen crisis is, hou je de kaart in je hand. Anders leg je de crisiskaart voor je op tafel. Iedereen mag bij een crisis een kaart uit zijn hand spelen. Op de handkaarten staan kleuren en getallen. Als de spelers samen in de juiste kleur (de kleur van de crisis) evenveel of meer punten hebben uit gespeeld dan het getal wat op de crisis staat, dan is de crisis bezworen. Zo niet, dan komt de kaart bij de grote crisisrij in het midden van de tafel. Gedurende het spel mogen er niet meer dan 7 crisissen komen te liggen, anders vergaat de wereld. De speler die steeds de laatste of de hoogste bijdrage heeft geleverd om een crisis te voorkomen, krijgt punten. Wie de meeste punten heeft als de kaartenstapel op is, wint.

Beoordeling

Terra heeft geen moeilijke spelregels. Het is eigenlijk een snel spel, waarbij je niet zoveel hoeft na te denken. Samenwerken is belangrijk, maar zorg er voor dat je zelf de punten binnen haalt. De uitvoering is simpel. Doordat het zo snel is, is het een grappig spelletje, dat iedere keer weer anders afloopt.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website.

Eén gedachte over “Terra”

Reacties zijn gesloten.