In de Ban van de Ring

doos: In de Ban van de Ring

Spelgegevens

Naam spel In de ban van de ring
Spelbedenker Reiner Knizia
Uitgever 999 Games / Kosmos
aantal spelers 2-5 leeftijd 12+ tijdsduur 90 minuten
prijs 25,00 soort spel coöperatief

Achtergrond

Dit spel is gebaseerd op het wereldberoemde boek van Tolkien. In dit spel nemen Hobbits ons mee op weg om de ring te vernietigen. Samenwerking is het codewoord in dit spel. Samen moet je proberen om de Sauron voor te blijven. Het spel bestaat uit meerdere panelen. Ieder paneel staat voor een deel van de reis. Onderweg krijgen de reisgenoten te maken met tegenstanders en medestanders, met voorspeod en met tegenspoed. Hoe beter de samenwerking verloopt, hoe beter de afloop van het spel zal zijn.

Korte spelbeschrijving

Sauron is de alom gevreesde tegenstander in dit spel. De hobbits gaan samen op pad om de ring te vernietigen. Met behulp van hobbitkaarten kunnen de spelers diverse sporen afleggen. aan het einde van het hoofdspoor wacht dan weer een nieuw land en uiteindelijk is daar dan de vulkaan. Daar moet de ring in terecht komen. Onderweg komen de spelers allerlei hindernissen tegen die ze met behulp van elkaar en de verdiende hulpmiddelen naar hun hand kunnen zetten. Zodra Sauron de ringdrager heeft ingehaald, is het spel afgelopen. Samenwerken is bij dit spel een must.

Beoordeling

In de ban van de ring is een goed spel. Het verrassende is dat je niet tegen elkaar speelt, maar met elkaar. Daar moet je trouwens wel van houden. De onderdelen van het spel zijn schitterend gemaakt. De plaatjes op de kaartjes en de speelborden zijn een lust voor het oog en de Tolkien liefhebber zal er van smullen. Het spel zelf is leuk om te doen, wanneer je serieus probeert samen te werken. Reiner Knizia heeft een knap werkje afgeleverd.

Deze recensie was al eerder gepubliceerd op de ‘oude’ Roll The Dice website. Lees ook onze andere spelbespreking van In de Ban van de Ring.