De eerste keer Small World Underground

Ik ben op de Ducosim Zomerbeurs 2011 geweest. Ik heb daar drie spellen gespeeld die ik allemaal leuk vond. Dat zijn: Small World UndergroundNeuroshima Hex! en King of Tokyo. Dit is mijn eerste indruk van Small World Underground.

Small World Underground

Ik heb het spel Small World al een aantal keer gespeeld. Ik vind het een leuk en licht gebiedveroveringsspel dat niet te lang duurt. Small World Underground speelt hetzelfde met een paar kleine toevoegingen. Het heeft natuurlijk allemaal nieuwe rassen en speciale krachten. Verder loopt er een rivier door het midden van het bord. Je kunt de rivier oversteken door net zoals voor de andere gebieden het te veroveren. Maar het kost initieel maar één fiche en je moet het fiche aan het einde van je beurt van de rivier verwijderen en herverdelen over de andere troepen. De leukste toevoeging is dat wanneer je een gebied met monsters verslaat, deze worden in het begin van het spel op een aantal gebieden gelegd, je daar een willekeurig gekozen locatie- of relikwiefiche plaatst. Het ras dat een gebied bezit waar zo’n fiche ligt mag dan gebruik maken van de speciale mogelijkheden ervan. Een voorbeeld is dat je bijvoorbeeld één extra punt voor bepaalde gebieden krijgt bij de puntentelling.

Deze versie van Small World is net wat lastiger wat betreft de regels voor de rassen en speciale krachten, waardoor het voor beginners iets minder aantrekkelijk is. Maar voor gevorderde spelers is het spel leuker. De toevoeging van de locaties en relikwieën maken het spel een stuk interessanter. Als je nog geen Small World hebt en je moet een keuze maken, dan zou ik gaan voor Small World Underworld.

Ik heb me goed vermaakt op de Ducosim Zomerbeurs. Op naar de volgende editie. Kijk voor meer informatie over deze beurs op de website van Ducosim.

3 gedachten aan “De eerste keer Small World Underground”

  1. hallo ik zit eigenlijk met een probleem. ik heb gisteren smallworld underground gekocht maar ik kan geen letter engels of frans laat staan spaans. ik ben dus namelijk op zoek naar nederlandse spelregels. kun jij me daar bij helpen??
    graag antwoord via mail aub. ik kijk er al naar uit om te spelen. met vriendelijke groeten Kenney

  2. Ik heb gekeken op boardgamegeek en in de spellendatabase van bordspelmania, maar daar zijn geen Nederlandstalige regels van Small World Underground te vinden. Van Small World (basis versie) is er ook een Nederlandstalige versie uitgekomen. Geen idee of dat ook voor Small World Underground gaat gebeuren. Is er iemand die daar meer over weet?

    1. bedankt alvast voor de recatie,alleen jammer dat ons dat hier niet vooruit helpt. 🙁

Reacties zijn gesloten.